De perfecte pasta met spicy garnalen!
Recept: Pasta met spicy garnalen en romige tomatensaus
Ingrediënten:
Voor 2 personen
– 300 gram gepelde grote garnalen (crevettes)
– 2 eetlepels olijfolie
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 theelepel chilivlokken
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 ui, gesnipperd
– 3 tenen knoflook, klein gesneden
– 1 blik tomatenblokjes
– 250 ml kippenbouillon
– 2 volle eetlepels verse basilicum, fijngesneden (+ exta ter garnering)
– 1 eetlepel gedroogde oregano
– 100 ml verse room
– 130 gram fettucini (of andere pasta naar keuze)
Bereiding:
– Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Doe de garnalen in de pan en voeg zout, chilivlokken en paprikapoeder toe. Roer goed door elkaar, zodat alle garnalen bedekt zijn met de kruiden en bak de garnalen, tot ze gaar zijn (en er lichtroze met wit uitzien).
– Haal de garnalen uit de pan en leg ze op een bord. Zet de pan terug op het vuur en draai het vuur wat zachter.
– Voeg de ui en knoflook toe en hussel ze door de achtergebleven sappen. Bak de ui en knoflook een minuut tot vijf, totdat de ui mooi glazig is.
– Giet de tomatenblokjes en de kippenbouillon ebij. Roer de basilicum en oregano erdoor.
– Draai het vuur weer hoog en breng het geheel aan de kook. Draai en vuur laag en laat het geheel 15 minuten pruttelen.
– Zet water op om je pasta te koken. Kook die volgens de gebruiksaanwijzing.
– Voeg, gedurende de laatste 5 minuten dat je de pasta kookt, de room toe aan de saus en roer de garnalen erdoor.
– Zo warm je de garnalen op het laatst dus nog even op door ze toe te voegen aan de saus.
– Giet de pasta af. Roer de pasta door de saus, zodat de pasta de saus een beetje kan opnemen.
– Verdeel de pasta over de borden en val aan!!!!!
Bron: Julia’s album