Onze Franse Keuken

De perfecte pasta met spicy garnalen!

Herschaalde2Bkopie2Bvan2BDSC_05522B-2Bgarnalenpasta.jpg

Pasta, Vis | maart 15, 2015 | By

Wow! Mijn nieuwe favoriete gerecht met garnalen. Dit is echt zo ontzettend lekker. Arjan, niet zo’n fan van garnalen was er ook echt helemaal weg van; met name van de saus. Het geheim van de saus zit hem in het feit dat je hem maakt in de pan, waar je eerst de garnalen even kort in bakt – daardoor benut je de vrijgekomen sappen. Echt fantastisch. Ik vond het recept via Pinterest op het blog ‘Julia’s album‘. Ik maak deze pasta met fettucini, want ik vind die structuur er het best bij passen.

Recept: Pasta met spicy garnalen en romige tomatensaus

Ingrediënten:
Voor 2 personen

– 300 gram gepelde grote garnalen (crevettes)
– 2 eetlepels olijfolie
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 theelepel chilivlokken
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 ui, gesnipperd
– 3 tenen knoflook, klein gesneden
– 1 blik tomatenblokjes
– 250 ml kippenbouillon
– 2 volle eetlepels verse basilicum, fijngesneden (+ exta ter garnering)
– 1 eetlepel gedroogde oregano
– 100 ml verse room
– 130 gram fettucini (of andere pasta naar keuze)

Bereiding:

– Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Doe de garnalen in de pan en voeg zout, chilivlokken en paprikapoeder toe. Roer goed door elkaar, zodat alle garnalen bedekt zijn met de kruiden en bak de garnalen, tot ze gaar zijn (en er lichtroze met wit uitzien).
– Haal de garnalen uit de pan en leg ze op een bord. Zet de pan terug op het vuur en draai het vuur wat zachter.
– Voeg de ui en knoflook toe en hussel ze door de achtergebleven sappen. Bak de ui en knoflook een minuut tot vijf, totdat de ui mooi glazig is.
– Giet de tomatenblokjes en de kippenbouillon ebij. Roer de basilicum en oregano erdoor.
– Draai het vuur weer hoog en breng het geheel aan de kook. Draai en vuur laag en laat het geheel 15 minuten pruttelen.
– Zet water op om je pasta te koken. Kook die volgens de gebruiksaanwijzing.
– Voeg, gedurende de laatste 5 minuten dat je de pasta kookt, de room toe aan de saus en roer de garnalen erdoor.

– Zo warm je de garnalen op het laatst dus nog even op door ze toe te voegen aan de saus.

– Giet de pasta af. Roer de pasta door de saus, zodat de pasta de saus een beetje kan opnemen.
– Verdeel de pasta over de borden en val aan!!!!!

Bron: Julia’s album

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress