Kerst 2014 – Kick off – Inspiratie opdoen

De vele foie gras gerechten laat ik links liggen. Niet mijn ding. Dat betekent gelijk dat ik zo ongeveer de helft van de recepten uit de bladen kan skippen. Bij een Franse kerst hoort nou eenmaal foie gras. Ook ga ik echt niet zelf noga staan maken in de keuken – een absolute hype – als je de culinaire goeroes mag geloven. In ieder blad staat wel weer een ‘unieke’ methode.
Wel ben ik heel benieuwd naar recepten als ‘kalkoenfilet met kastanje en oesterzwam’, ‘knolselderij in zoutkorst’, ‘risotto met mosselen en chorizo’ en ‘ananascarpaccio’. Het Franse kinderkerstmenu uit de Elle eten ga ik (deels) uittesten op Marie. Uiteraard kan ik niet om het traditionele Franse kerstdessert, de bûche, heen. Daarvan ga ik ook weer een leuke variant testen. Kortom,….genoeg te doen! Ik hoop je de komende maand een beetje op weg te kunnen helpen bij de planning van jouw kerstdiner met mijn recepten en tips. Fijn weekend!