Onze Franse Keuken

Foodinspiratie: Orangina collector-item flesjes

missocoffretorangina2.jpg

Uncategorized | mei 29, 2012 | By

Ik woon nu toch al vijf jaar in Frankrijk, maar nog altijd als ik een flesje Orangina zie denk ik terug aan de vakanties van mijn jeugd. Tegenwoordig verkopen ze het drankje natuurlijk ook gewoon in blik, maar daar wil ik niet aan. Het gaat voor een groot deel juist om dat glazen flesje – dat is vakantie – dat is Frankrijk!
Bij ons op La Panacée dus ook geen Orangina-blikjes, wat overigens wel een héél stuk praktischer zou zijn. Geen gesleep met lege flesjes etc, maar okee. Nu kwam ik laatst deze limited edition tegen in een Frans kooktijdschrift:

  
Die zijn toch te leuk? Ze zijn ontworpen in verband met de  introductie van een nieuwe smaak binnen het Orangina segment, te weten Miss ‘O. Dat is Orangina zonder toegevoegde suikers in de smaken sinaasappel, roze grapefruit en framboos. Dat zal allemaal wel – ik blijf trouwe fan van de originele versie, kom maar door met die suikers – maar deze limited edition wil ik wel hebben. De flesjes zijn overigens ontworpen door Soledad Bravi. Ze zijn helaas wat lastig te krijgen. Ik ben ze bijvoorbeeld nog niet in een winkel tegengekomen, maar een doos met alle drie de flesjes kost ongeveer € 29,-
Zie ook  http://www.lebloggourmet.net/ , http://www.blogdesoledadbravi.com/ en http://www.colette.fr/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress