Onze Franse Keuken

Eerste cantharellen van het seizoen

DSC_0953.jpg

Uncategorized | mei 30, 2012 | By

Eens in de zoveel tijd komt een Franse vriend van ons, Patrick, even een handje helpen met het grote onderhoud van het terrein. Hij gaat dan aan de slag met zo’n grote handmaaier en na een dag of twee ziet alles er weer netjes uit.

Patrick zoekt in zijn vrije tijd paddenstoelen en is daar erg bedreven in. Hij verkoopt zijn oogst aan lokale restaurants en heeft zo door de jaren heen een aardige clientèle opgebouwd en natuurlijk mooie extra inkomsten.

Vorig jaar bracht hij al een keer morieljes voor ons mee. (zie blogbericht: Morieljes uit ‘eigen tuin’) Vanochtend kwam hij met een plastic bakje vol girolles aanzetten, oftewel cantharellen. De allereerste vondst van het seizoen vertelde hij trots. Oja en hij had ze ook maar alvast even voor ons gebakken. Een kwestie van opwarmen en genieten maar. Zo aandoenlijk en bovendien maar liefst een ruime pond.

Onze gasten hebben dus mazzel vanavond, want ik ga ze natuurlijk gelijk serveren tijdens onze table d’hôte. Ik denk dat het een risotto met cantharellen gaat worden – recept volgt morgen – heb het in mijn hoofd, maar de exacte verhoudingen van de ingrediënten zal ik vanavond tijdens de bereiding noteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress