Onze Franse Keuken

Lang leve keramische bakbonen

DSC_0006.jpg

Rondom La Panacée | april 11, 2011 | By

Keramische bakbonen – een handige kookgadget en leuk kookkado. Bij het bakken van taarten kost één onderdeel mij vaak onnodig veel tijd: het blind bakken. Ik gebruik daarvoor gewone gedroogde bonen en ondanks het laagje bakpapier schiet er toch vaak (vraag me niet hoe) een schilfer in de deegbodem. Vervolgens sta ik dan in het deeg te peuteren om die harde stukjes te verwijderen. Vanaf nu behoort dat gerotzooi tot het verleden, want ik heb eindelijk keramische bakbonen. Geen verdwaalde stukjes boon meer in mijn taartbodems. Die witte bolletjes zijn niet stuk te krijgen. Een verademing.
Vind je trouwens ook niet dat keramische bakbonen enorm op die kleine anijssnoepjes van Anis de Flavigny lijken (in zo’n leuk nostalgisch blikje)? Of ligt dat aan mij? Ze zijn verkrijgbaar bij de meeste kookspeciaalzaken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress