Kiwi jam met mango
Kiwi jam met mango. Bij het ontbijt op La Panacée serveren wij huisgemaakte jam. Vooral de kiwi-appel variant scoort goed. Ik wilde daar net een nieuw voorraadje van aanleggen, toen mijn oog ineens op onze fruitschaal viel. Daar lag ook nog een prachtige mango. Goh, zou dat een lekkere combi met kiwi zijn? Eens proberen. Het friszure van de kiwi blijkt heel goed samen te gaan met het zachtzoete van de mango. Dit is een mooie nieuwe jam voor ons assortiment. Ben benieuwd of onze gasten deze variant kunnen waarderen. Best crea zo op deze zondagmiddag….
Het fijne van jam vind ik, dat je oneindig kunt combineren. Deze combinatie is ook weer zo’n een leuke spontane ontdekking. Eens kijken of ik nog een andere leuke kiwi jam variant kan verzinnen.
Kiwi-Mango jam
Ingrediënten
- 10 kiwi's ongeveer 700 gram
- 1 mango ongeveer 400 gram
- 1/2 vanillestokje
- 2 citroenen
- 800 gram suiker
Bereiding
- Schil de kiwi's en mango en snij het vruchtvlees in blokjes. Doe de blokjes in een confiture pan (of pan met dikke bodem).
- Voeg suiker, het vanilleschraapsel van het vanillestokje en het sap van de citroenen toe.
Meng alles met een houten lepel goed door elkaar. Dek de pan af en zet een halfuurtje weg. - Roer het mengsel daarna nog even goed en breng het vervolgens al roerend aan de kook.
- Zet het vuur laag, zodra het mengsel kookt, en laat het geheel nog 25 minuten pruttelen. Roer regelmatig.
- Pureer alles met de staafmixer en laat de gepureerde jam nog 5 minuten op zacht vuur verder indikken. Giet de jam in gesteriliseerde potten, deksel erop en laat afkoelen.
- Potten wegzetten op donkere, droge plek (lees:voorraadkast). Ongeveer 1 jaar houdbaar.
Na opening in koelkast bewaren (na opening beperkt houdbaar).
Spanje Blok
november 26, 2015 at 4:51 pmNou word ik benieuwd naar de kiwi-appel jam 🙂 Staat er geen recept op jouw site?
Lisette
september 24, 2017 at 7:14 amDat recept komt in het kookboek….Vandaar dat het niet op de site staat. Groetjes uit Frankrijk