Onze Franse Keuken

Lock-down in Frankrijk weekoverzicht 10

lock-down in Frankrijk

Rondom La Panacée | mei 25, 2020 | By

Alweer een week voorbij. De week waarin we gezellig gaan lunchen bij vrienden, de meisjes een paar dagen geen (thuis)school hebben in verband met Hemelvaart, ik onze gastenkamers alvast op orde breng en we ons zwembad seizoen openen met een eerste duik. Een samenvatting van onze 10e lock-down week.

Maandag 18 mei: Annick is naar school. Marie helpt mij na de thuisscholing met ramen lappen. Hartstikke handig – zo’n lief hulpje.

‘s Middags ga ik verder met het op orde brengen van de gastenkamers. We verkeren nog steeds in onzekerheid over ons seizoen, maar het geeft me een energie boost om ervoor te zorgen dat alles in ieder geval klaar is voor de start.

Marie houdt me gezellig gezelschap met een puzzelboekje in het stapelbed.

Dinsdag 19 mei: We gaan lunchen bij onze vrienden. De eerste keer, dat wij zelf als gezin echt weer bij iemand op bezoek gaan. Ze wonen werkelijk op een prachtig plekje. Bovendien hebben ze een trampoline en twee lieve ezeltjes. Onze meiden zijn dus helemaal door het dolle.

s’ Avonds zitten wij weer aan de buis gekluisterd. Eens even kijken wat meneer Rutte te vertellen heeft. De maatregelen worden, zoals verwacht, verder versoepeld. Terrassen en restaurants gaan, met inachtneming van de genoemde beperkingen, in ieder geval weer open per 1 juni. Voor ons is uiteraard met name van belang, wat hij over reizen naar het buitenland bespreekt. Op dit moment geldt nog steeds code oranje en het is nog te vroeg om uitspraken te doen over juli en augustus. Dat is dus nog even afwachten.

Woensdag 20 mei: We geven de plantjes in onze moestuin nu zowel in de ochtend als in de avond water. De komende dagen wordt het erg warm en dus kunnen de jonge plantjes de extra verzorging goed gebruiken.

Tijdens de wekelijkse boodschappen valt me op dat nu ineens weer kinderen in de supermarkt aanwezig zijn. Ze zijn op één hand te tellen, maar het is een hele vreemde gewaarwording. Ook is het weer een stukje drukker dan voorgaande weken.

De meiden willen graag een tattoo en dus worden de lolpop-tattoos opgespoord. Marie wil hem graag op haar bovenarm. Annick ziet hem liever op haar hand. Prachtig:

In één van de gastenkamers moet even wat bijgewerkt worden. Het muurtje ziet er na een likje verf gelijk weer helemaal stralend fris en als nieuw uit. Een dankbaar onderhoudsklusje.

Donderdag 21 mei: Hemelvaartsdag. In de ochtend word ik in de moestuin begroet door deze vrolijke courgettebloem. Een leuke start van de dag:

Het is prachtig weer. Zo jammer dat we nu geen gasten hebben. Dit zou echt een top vakantieweekend zijn. Tja, het is niet anders. Dan maken we er zelf maar een feestje van met de meiden.

Vrijdag 22 mei: Koekjes bakken. Buiten is het 30 graden, maar beloofd is beloofd. De volgende keer eerst even de weersvoorspellingen checken, voordat ik de meiden iets toezeg…

De eerste keer zwemmen. Ons zwembad is klaar voor seizoen 2020. Marie en Annick zijn twee water ratjes en nemen het er gelijk goed van. Ze liggen de hele middag in het bad. Jawel, ook Arjan en ik hebben een duik genomen.

Zaterdag 23 mei: Goed nieuws. Spanje geeft aan, dat buitenlandse toeristen vanaf juli weer welkom zijn. De grenzen gaan voor toeristen open op het moment dat ook de Spanjaarden zelf weer binnen hun eigen land mogen reizen. Op dit moment is de bewegingsvrijheid nog beperkt tot de eigen provincie. Nou maar hopen dat Frankrijk dit ook gaat doen….

Zondag 24 mei: Tja en over de rest van het weekend kan ik kort zijn. We hebben gezwommen en gezwommen en ehhh gezwommen en toen, oh ja gezwommen….

We zijn heel benieuwd of we komende week misschien al een uitspraak krijgen over het ‘hoe-en-wat’ omtrent de zomervakantie van de Franse regering. We kregen eerst steeds te horen, dat dit besluit eind mei bekend zou worden gemaakt. Het laatste nieuws is dat de uitspraak waarschijnlijk nog even op zich zal laten wachten tot begin juni.

We zijn, door de beslissingen van andere Europese landen als bijvoorbeeld Spanje, echt positief gestemd en vol goede moed dat onze Nederlandse en Belgische gasten vanaf begin juli mogen komen. We gaan het zien……

2 Comments

 1. Maaike

  mei 25, 2020 at 8:17 pm

  Heerlijk om te lezen weer. Ik hoop zo dat jullie zomer wat betreft gasten nog wat wordt! En natuurlijk Dat het ons eind september gaat lukken. Liefs. M?

  Reply
  • Lisette

   mei 26, 2020 at 6:45 am

   Hi lieve Maaike – ja, dat hopen wij ook. Het zou zo fijn zijn je in september weer te zien. Dikke zoen

   Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress