Onze Franse Keuken

Lock-down in Frankrijk laatste weekoverzicht

Rondom La Panacée | juni 1, 2020 | By

Vandaag is het 1 juni. Begin van een nieuwe maand en een mooie dag om dit laatste overzicht van onze lock-down periode in Frankrijk online te zetten.

Ik heb de ‘lock-down’ weekoverzichten met heel veel plezier gemaakt, maar het is mooi geweest. Vanaf nu ligt mijn prioriteit weer bij andere zaken.

Afgelopen donderdag heeft Edouard Philippe zich namelijk eindelijk uitgesproken over de zomervakantie. Frankrijk staat positief tegenover het openen van de grenzen binnen Europa per 15 juni. Hij houdt wel nog een kleine slag om de arm. Zo hangt de uiteindelijke toestemming af van de verdere ontwikkelingen (aantal nieuwe Corona besmettingen/IC opnames) en de besluiten van andere Europese landen. Hij geeft duidelijk aan dat het definitieve besluit dan ook pas rond 15 juni zal volgen.

Na de persconferentie ontvingen wij heel veel lieve app-berichtjes en mailtjes van vrienden en gasten. Iedereen is dolblij voor ons. In Nederland wordt het ‘slag om de arm’ gedeelte niet heel duidelijk weergegeven in de media. Iedereen gaat uit van een definitief ‘JA’. Wij hebben uitgelegd, dat het nog net iets te vroeg om echt te gaan juichen, maar dat het er inderdaad goed uitziet.

Het is wel een hele grote stap in de goede richting. Wij zijn in ieder geval zeer positief gestemd en opgelucht.

Momenteel zijn we druk bezig om een praktische invulling te geven aan alle nieuwe voorschriften in verband met Covid-19.

Gelukkig hebben wij een kleinschalige vakantie accommodatie en voldoet La Panacée door de weidse opzet vanzelf al aan veel voorwaarden. Toch is het even schakelen en zullen een aantal dingen hier gewoon anders gaan dan voorgaande seizoenen. Maar ach, dat is momenteel echt overal zo. Het is natuurlijk al super fijn als er weer vakantie gevierd kan worden.

Tussen de bedrijven door genieten onze meiden enorm van het zwembad. Het was namelijk weer een zeer zonnige en warme week. De twee opblaas donuts, die ik van de week voor ze heb meebracht, zijn een grote hit.

Ook beginnen de sociale contacten weer op gang te komen aan. Zo zijn we van de week bij vrienden gaan lunchen, hebben we zaterdag gebarbecued bij de broer van Arjan en zijn gezin en kwamen gisteren vrienden bij ons op de borrel. Dat is allemaal toch wel heel erg fijn.

Bedankt voor de enthousiaste en lieve reacties op mijn weekoverzichten. Ik hoop dat ik jullie vanaf nu gewoon weer blij kan maken met mijn recepten.

Ik sluit deze ‘lock-down op het Franse platteland’ periode af met deze vrolijke ‘selfie’ van ons viertjes.

5 Comments

 1. Dineke Woestenburg

  juni 1, 2020 at 8:28 pm

  Bedankt voor alle mooie week verslagen van de lockdow in Frankrijk. Ik heb ze met veel interesse gelezen met name omdat we zelf een huis in de Dordogne hebben waar we nu niet naar toe kunnen.
  Fijn voor jullie dat alles weer ten goede gekeerd is en dat straks de gasten weer welkom zijn. Wij hopen dat we na 15 juni weer richting Frankrijk mogen. Groeten Dineke Woestenburg ?

  Reply
 2. Jannie Veerman

  juni 1, 2020 at 9:33 pm

  Dank jullie wel voor de enerverende weekoverzichten. Ondanks de situatie waarin we allemaal mee te maken hadden was het fijn om jullie te volgen! Wij wensen jullie een succesvolle zomer!! Lieve groet uit de Bourgogne.

  Reply
 3. linda croonen

  juni 1, 2020 at 11:22 pm

  Het was inderdaad genieten van je wekelijkse column Lisette! Ik zal het missen maar…je nieuwe receptjes zal ik ook met open armen ontvangen. Mijn keukencreativiteit werd de laatste maanden erg op de proef gesteld. Dus alle nieuwe ideetjes zijn welkom!!!
  Iedereen wordt nu stilaan wakker uit de nare Coronadroom (het was een harde en onwezenlijke periode) en belandt terug met beide voeten op de grond: back to reality! Laten we hopen dat de littekens/ letsels voor vele mensen en sectoren beperkt blijven en dat op (liefst) korte termijn onze medemensen niet meer als vijanden (potentiële virusdragers) moeten beschouwd worden. Ik wens jullie alle vier een fijne warme zomer toe met veel bezoekers/ gasten/ vrienden/ familie…en dat in een hartelijke sfeer! Grtjs uit de Ardèche Linda

  Reply
 4. Femke

  juni 2, 2020 at 12:58 am

  Ondanks de minder leuke situatie was het inderdaad leuk om te lezen hoe jullie de afgelopen periode zijn doorgekomen. Heel veel succes met de aanpassingen die nodig zijn en we duimen mee dat er alleen nog maar verdere versoepelingen komen! Ook op ons werk zijn het spannende tijden…
  We wensen jullie een hele mooie zomer toe en hopen jullie in September te zien. Veel liefs, Femke

  Reply
 5. ans sanders

  september 24, 2020 at 1:04 pm

  Ha Lisette, ik kreeg tot voor een paar maanden geleden, wekelijks heerlijke recepten, verstuur jij die nog?, ik heb ze niet meer ontvangen, kan me ook voorstellen dat je het veel te druk hebt gehad. gr. ans

  Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress