Onze Franse Keuken

Break from Coca Cola Light….

CocaColaLight.jpg

Uncategorized | april 4, 2014 | By

Ik moet wat bekennen. Er is echt geen ontkomen meer aan. Mijn Coca Cola Light verslaving heeft angstaanjagende vormen aangenomen. Gisteren haalde ik het laatste blikje uit zo’n kingsize-pak (24 blikjes). ‘Wanneer heb ik dit gekocht?’ vroeg ik me geschrokken af. Eén week, misschien twee weken geleden? Dat is toch niet normaal? Ik ben de enige in dit huis, die dit drankje drinkt en ik kan dus echt alleen maar naar mezelf wijzen. Na enig nadenken moest ik toegeven dat ik al maanden, zo niet jaren, minimaal één blikje Cola Light per dag drink. Dat kan niet goed voor je zijn. Misschien dat ik de gewoonte zolang in stand heb gehouden door te denken: ‘ach, het is Light…dus dat is niet zo erg…’. Geen idee, maar één ding is duidelijk – ik moet hier verandering in brengen. Per direct. Gewoon een kwestie van een gewoonte doorbreken….AHUM… Ik ga dus op Coca Cola Light dieet…..

Om mezelf te motiveren – de oplettende blogvolger zal het niet ontgaan zijn dat ik graag uitdagingen/weddenschappen met mezelf aanga – mag ik van mezelf één maand lang geen druppel Cola Light aanraken.

In plaats van Cola Light ga ik aan het water. Mineraalwater om precies te zijn. Om dit niet doodsaai te maken heb ik besloten om er een testperiode van te maken. Ik ga de komende maand alle verschillende soorten mineraalwater testen, die bij ons in de supermarché te vinden zijn. Met en zonder bubbel.

Ik verbaas me namelijk altijd over de rijen en rijen waterflessen in de schappen hier. Zou er echt zo’n verschil zitten tussen de verschillende soorten, of is het net als met zoveel andere dingen meer een kwestie van merkkeuze? Ik ben eigenlijk best benieuwd… We zullen zien! Uiteraard zal ik mijn bevindingen met jullie delen. Nu eerst…op naar de winkel…..

6 Comments

 1. Huis in de Provence

  april 4, 2014 at 10:28 am

  He Lisette, Ik heb even wat posten van je gemist, inmiddels weer bijgelezen. Ja de dagen vliegen altijd in Ned he, hebben wij ook last van:) Ik ga binnenkort eens die artisjok proberen, vroeg me altijd af hoe ik dat nu klaar moest maken dus bedankt voor de recepten!
  Verder succes met de cola afkick….ik moet zeggen dat de mineraal water met bubbels echt verschiillend smaken, gewoon water weet ik eigenlijk niet….Grappig in Ned dronk ik dat bijna niet (veel meer cola) en hier nu vind ik het heerlijk!! Ik heb eigenlijk altijd pellegrino. Ben benieuwd waar jij voor valt;-) Succes met de start vh seizoen!

  Groet uit de Provence Mirjam

  Reply
 2. Paul Oosten

  april 4, 2014 at 12:20 pm

  En als water testen te saai wordt, combineer het eens met ranja's en vruchtenextracten …

  Reply
 3. Esther

  april 4, 2014 at 7:19 pm

  Haha, dan heb je een hele klus. Ik ben heel kieskeurig als het op mineraalwater aankomt en moet in Frankrijk altijd eerst testen. Ben ik soms de hele vakantie mee bezig. Maarre… goed voornemen! Succes!
  Groetjes, Esther

  Reply
 4. Lisette

  april 6, 2014 at 7:41 am

  Hi Mirjam, ja ik ben ook heel benieuwd. Ik hoop echt dat ik over een maand niet meer taal naar Coca Cola Light en voorkeur geef aan mineraalwater – al dan niet met bubbels. Groetjes uit Frankrijk, Lisette

  Reply
 5. Lisette

  april 6, 2014 at 7:42 am

  Dat hou ik zeker in mijn achterhoofd Paul! Lijkt me een prima alternatief, mocht het gaan tegenstaan. Groetjes uit Frankrijk, Lisette

  Reply
 6. Lisette

  april 6, 2014 at 7:45 am

  Hi Esther, oh dan ben ik dus niet de enige…. Na de eerste paar dagen (en flessen) kan ik al zeggen dat de onderlinge verschillen echt ontzettend groot zijn – nooit gedacht – te grappig. Groetjes uit Frankrijk, Lisette

  Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress