Onze Franse keuken

Maaltijdsalade van gnocchi met balsamicodressing

gnocchi

Pasta, Salades | april 2, 2014 | By

Een ontdekking! Deze gnocchisalade heb ik spelenderwijs samengesteld. Gewoon even de koelkast en voorraadkast ingedoken op zoek naar ingrediënten om een salade mee te bouwen. De gnocchi maakt er een echte maaltijdsalade van – ik gebruik kant en klare gnocchi uit het koelvak. Even wat champignons en ui aanbakken, wat rucola en zongedroogde tomaat erdoor en een balsamicodressing erdoorheen roeren. Klaar!

maaltijdsalade gnocchi

 

Recept: Maaltijdsalade van gnocchi met balsamicodressing

Ingrediënten:
Voor 3/4 personen

– 1 pak gnocchi (ik gebruik ‘verse’ gnocchi uit het koelvak – 380 gram)
– 200 gram champignons
– 1 rode ui
– 2 eetlepels olijfolie
– klein handje rucola
– 5 zongedroogde tomaten
+ optioneel:
voor de ovenvariant (zie verderop)
– 6/8 plakjes ontbijtspek
– 100 gram geitenkaas

Voor de dressing:
– 1 teentje knoflook
– 1 stukje van 1 à 2 cm verse gember
– 1 theelepel bruine suiker
– 3 eetlepels olijfolie
– 3 eetlepels balsamicoazijn
– 1 eetlepel citroensap
– zout & peper

Bereiding:
– Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op het pak.
– Snijd de champignons in plakjes en de ui in dunne ringen.
– Bak de champignons en uien in de olijfolie.
– Giet de gnocchi af en schep ze in een grote kom. Voeg de gebakken champignons en ui toe.
– Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en doe die ook in de kom.
– Maak de dressing: meng olijfolie, balsamicoazijn, citroensap en suiker door elkaar. Rasp de gember en knoflook en voeg toe. Meng nog even goed en breng op smaak met royaal zout en peper.
– Giet de dressing in de kom en hussel alles goed door elkaar. De maaltijdsalade is klaar!

Ook lekker – een ovenvariant van de salade:
Op de verpakking van de gnocchi las ik dat je ze na het koken ook nog even kunt gratineren in de oven. Goh, klinkt goed – even testen…. Heerlijk. Ook proberen? Ik maakte de gnocchi- ovenschotelversie als volgt:
– Maak de gnocchisalade, zoals hierboven aangegeven.
– Zet de oven aan op 180 graden en bak, terwijl die staat voor te verwarmen, de spekplakjes.
– Kieper de gnocchisalade in een ovenschaal en bedek met plakjes gebakken spek. Leg daar de plakjes geitenkaas overheen en zet 10 minuten in de oven. Bon appetit!

 
 
gnocchi ovenschotel

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment