Kipfilet in yoghurt marinade

Kipfilet in een marinade van yoghurt en kruiden. Een ideale manier om je simpele kipfilet heerlijk smeuïg te maken en veel smaak mee te geven. Leg repen kip een uurtje in het yoghurtgoedje. Grill ze daarna op een grillplaat. Gezond en lekker.

Ik eet deze yoghurtkip graag met een salade. Bijvoorbeeld de winterse salade, die je hier op de foto ziet. Die maak ik van parelgort, geraspte rauwe spruitjes, cranberry’s en pecannoten. Een eenvoudige sinaasappelvinaigrette erdoorheen husselen en genieten maar.
Kipfilet in yoghurt marinade
Heerlijke gegrilde yoghurtkip met een frisse salade van spruitjes en parelgort
Porties: 2
Ingrediënten
- 250 ml Griekse yoghurt
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel rasp van een citroen
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 1 eetlepel gedroogde munt
- 1 eetlepel gedroogde dille
- 2 theelepels gemalen komijn
- 1 snuf zout en versgemalen peper
- 350 gram kipfilet in repen gesneden
- 100 gram parelgort
- 10 spruitjes schoongemaakt
- 1 handje gedroogde cranberry’s
- 1 handje pecannoten grof gehakt
- 3 eetlepels sap van een sinaasappel
- 1 eetlepel appelazijn
- 1 theelepel mosterd
- 3 eetlepels olijfolie
Bereiding
- Maak eerst de marinade: doe de yoghurt in een kom en roer daar 1 eetlepel olijfolie doorheen. Voeg de oregano, munt, dille, zout en peper toe en roer alles goed.
- Leg de reepjes kipfilet in een schaal en schep de yoghurt erbij. Hussel alles goed door elkaar. Dek de schaal af en zet minimaal een uurtje in de koelkast.
- Verwarm je grillpan/plaat. Haal de reepjes kipfilet uit de schaal en leg ze op de hete grill plaat. Bak ze aan beide kanten tot de kip mooi gaar is. ( zal een minuut of 5/6 duren). Schep ze op een bord en gebruik ze voor je gerecht. Bijvoorbeeld deze salade:
- Kook de parelgort volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water. Doe de parelgort in een grote kom. Snijd de spruitjes in je keukenmachine tot flinterdunne plakjes. Doe het bij de parelgort. Voeg de cranberry’s en grofgehakte pecannoten toe.
- Maak de dressing: hussel sinaasappelsap, azijn, mosterd en olie goed door elkaar. Let op: het geheel blijft dun – dunner dan bij een gewone vinaigrette, maar dat past beter bij deze salade. Giet de dressing over de salade en hussel alles goed door elkaar.
- Verdeel de salade over de borden en leg er reepjes gegrilde yoghurtkip op. Bon appetit!