Onze Franse Keuken

Blog update – Terug van weggeweest

blog update

Rondom La Panacée | april 7, 2019 | By

Hallo allemaal. Daar ben ik weer. Het is jullie waarschijnlijk niet ontgaan. Al een tijdje heerst er volledige stilte op mijn blog. Geen reden tot bezorgdheid. Er is helemaal niets aan de hand. Ik zal jullie even een kleine update geven: van uitstelgedrag tot blogmagie…..

Na de drukke decembermaand had ik even behoefte aan een blogbreak. Dit blog is namelijk in de eerste plaats een hobby. Okee, een uit de hand gelopen hobby. Dat geef ik toe. Eén van de belangrijkste redenen van het hebben van een hobby is dat je er lol in hebt. Energie van krijgt. Die puntjes verdwenen bij mij, door allerlei randzaken, steeds meer naar de achtergrond. Het bloggen ging aanvoelen als een soort ‘moeten’. Dat werkt niet. Althans niet voor mij. Dus ging ik uitstelgedrag vertonen en laat ik daar nou bijzonder goed in zijn. Echt, geen valse bescheidenheid. Het is een gave. In januari heb ik om precies te zijn nog één blogpost geschreven en dat ging eigenlijk al niet van harte. Tja, en daarna…toen kreeg ik ineens het ideale excuus in de schoot geworpen en die kans pakte ik met beide handen aan.

Wat was het geval? Arjan wilde de werkbladen van de keuken grondig restaureren. Hij heeft onze keuken destijds helemaal zelf gebouwd (net als de rest van onze chambres d’hôtes overigens) en betonnen werkbladen gemaakt. Ziet er super stoer uit en werkt heel fijn, maar helaas moet de toplaag regelmatig worden bijgewerkt. Door het veelvuldige gebruik chipt er namelijk soms hier en daar een stukje coating af. Altijd weer een heel karwei om het netjes te krijgen. Hij was daar wel een beetje klaar mee.

Dus heeft hij deze winter alle werkbladen afgebikt en een nieuwe toplaag gemaakt van epoxy. Dat is een, op zijn zachtst gezegd, vrij arbeidsintensieve klus. Er waren meerdere lagen nodig en bovendien hebben we best wat werkblad oppervlak. Gedurende die klusperiode was de keuken natuurlijk één grote bende en kon ik niet rustig kokkerellen. Logisch.

keuken werkblad restauratie

epoxy keuken werkblad

Het kostte even wat tijd en moeite, maar het eindresultaat is fantastisch. Knetterhard, zo glad als een spiegel en onderhoudsvriendelijk. Als het goed is kunnen we hier wel weer een paar jaar mee vooruit. Ik ben er echt superblij mee.

Ik vind het extra gaaf, omdat we komend seizoen voor het eerst kookvakanties organiseren op La Panacée . Dan gaan onze gasten ook daadwerkelijk in onze keuken aan de slag. Zo leuk, dat er zoveel animo voor is. We hadden twee weken in de planning en die zijn helemaal volgeboekt. Daarom hebben we nog een extra week afgeblokt. Daar hebben we trouwens op dit moment nog plek. Dus mocht je zin hebben. Stuur ons even een berichtje. Voor meer informatie: Klik HIER

kookvakantie

Okee. Keuken klaar, maar nog steeds geen zin om te bloggen. Tijd om mijn uitstelgedrag naar een hoger plan te tillen. De woonkamer opnieuw witten, boeken lezen, Netflix series kijken, fietsen, wandelingen maken, met het gezin op pad, de jaarlijkse onderhoudsklussen, plannen bedenken voor onze kookvakanties. Ik had het er maar druk mee. Allemaal leuke en ook best nuttige dingen. Dus vooruit maar. Zo wilde ik bijvoorbeeld een nieuw marketing ideetje testen. Daardoor staan we deze maand in het blad ‘Even Weg’. Een Speciale internationale editie met de leukste B&B’s in België, Frankrijk en Luxemburg. Leuk, toch?!

de leukste B&B's
La Panacée in de media

De weken vlogen voorbij en inmiddels zijn we bijna drie maanden verder. Nu zijn we druk met de laatste voorbereidingen voor ons 11e seizoen. Officiëel is het zelfs al van start gegaan. Ons seizoen begint namelijk altijd op 1 april. De eerste gasten komen in de meivakantie en dus hebben we nog even tijd om de puntjes op de ‘i’ te zetten.

De zin om te koken en te bloggen is door het startsignaal van ons seizoen ineens ook helemaal terug van weggeweest. Grappig, hoe dat werkt. Een ‘we gaan ervoor’ gevoel. Laat mijn blogfee dit nou toch feilloos aanvoelen. Vorige week ontving ik van haar dit pakketje per post:

kookboek inspiratie

Een heerlijk kookboekje van Ottolenghi met een lief kaartje erbij. Een vleugje blogmagie met wat kookinspiratie. Te leuk en werkelijk perfecte timing. Tja, een blogfee kent haar Pappenheimers….

Dus klaar met getreuzel en gedweil. Na een heerlijke blogbreak, waar ik enorm van heb genoten, pak ik het weer op. Om het leuk te houden – note to self: het is een HOBBY – en niet weer te vervallen in een véél te lange blogpauze hou ik voorlopig één vaste blogdag aan. Vanaf nu kunnen jullie iedere woensdag een nieuw recept/blogpost verwachten.

Nogmaals bedankt voor jullie reacties, geduld en aanmoedigingen. Ontzettend leuk om te merken dat jullie mijn bloggefröbel zo waarderen.

Ik wens jullie allemaal een hele fijne zondag.

Tot woensdag!16 Comments

 1. Claudia

  april 7, 2019 at 8:49 am

  Dat is ff een superstrak aanrecht! Complimenten voor Bob de Bouwer ? En natuurlijk fijn dat je weer in de lucht bent, Lies. We gaan het ons weer lekker laten smaken. Dat het maar een mooi seizoen mag worden!
  Veel liefs & dikke kus,
  Clau

  Reply
  • Lisette

   april 7, 2019 at 9:10 am

   Thanks Blogfee – ja echt superstrak. Ik zal Bob een extra schouderklop geven. Dikke zoen

   Reply
  • Hanny

   april 7, 2019 at 9:20 am

   Fijn dat alles goed met je is en je weer terug bent. Ik kijk uit naar de woensdagen.

   Reply
   • Lisette

    april 7, 2019 at 9:22 am

    Dank je wel Hanny – wat lief. Groetjes uit Frankrijk

    Reply
  • Barbera

   april 7, 2019 at 8:05 pm

   Fijn dat je weer terug bent, want we hebben je wel gemist! En gefeliciteerd met de mooie keuken. We kijken weer uit naar je recepten.

   Reply
   • Lisette

    april 7, 2019 at 8:29 pm

    Dank je wel voor je lieve berichtje Barbera – it’s good to be back!

    Reply
 2. Adriana

  april 7, 2019 at 9:02 am

  Leuk dat je weer terug bent en het is een prachtig aanrecht!
  Groet uit de Haute Marne

  Reply
 3. Lisette

  april 7, 2019 at 9:11 am

  Dank je wel Adriana. Wat lief dat je gelijk een reactie achterlaat. It’s good to be back! Groetjes terug uit de Lot.

  Reply
 4. Nicolette

  april 7, 2019 at 9:33 am

  kijk uit naar de woensdagen, groet Nicolette

  Reply
  • Lisette

   april 7, 2019 at 9:50 am

   Dank je wel voor je enthousiaste reactie Nicolette. Groetjes Lisette

   Reply
 5. F van Mierlo

  april 7, 2019 at 11:18 am

  Inderdaad wat een mooi spiegelglad keukenblad daar zijn ze bij de 11 steden tocht jaloers op want je kan er makkelijk een pirowetje op maken ! Groetjes vanuit St-Oedenrode en tot woensdag !

  Reply
  • Lisette

   april 7, 2019 at 12:04 pm

   Ha, ha, ha -Ja Frenk, dat zou inderdaad prima kunnen. Tot woensdag. Groetjes uit zonnig Frankrijk

   Reply
 6. Joke

  april 7, 2019 at 12:22 pm

  Fijn dat je de zin in het bloggen weer hebt hervonden? Kijk erg uit naar de woensdagse post. Heel veel plezier in jullie opgeknapte keuken!! Hartelijke groetjes Joke

  Reply
  • Lisette

   april 7, 2019 at 12:28 pm

   Hi Joke, dank je wel. Ja, heb de zin echt weer gevonden gelukkig. Groetjes uit Frankrijk, Lisette

   Reply
 7. Nicolette

  april 7, 2019 at 7:33 pm

  Hoi lieve Lies, fijn dat je weer terug bent. Ik kijk met plezier uit naar de nieuwe recepten. ??
  Geef Arjan de complimenten voor dat prachtige aanrechtblad, zn vader zou trots op hem geweest zijn. ?

  Reply
  • Lisette

   april 7, 2019 at 8:32 pm

   Hi lieve Nicolette, dank je wel. Ik zal Arjan zeker je mooie complimenten doorgeven. Dikke zoen.

   Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress