Schil de zoete aardappelen. Snijd 100 gram zoete aardappel in blokjes. Rasp de rest op de grove kant van je blokschaaf. Je hebt 250 gram rasp nodig.
Verdeel de aardappelrasp in een mooie platte laag op een theedoek en laat even staan om vocht eruit te laten trekken. (minimaal 15 minuten - gebruik die tijd voor het koken van de aardappel - zie volgende stap).
Kook in de tussentijd 100 gram blokjes tot ze gaar zijn (minuut of 15/20). Giet af een pureer. Doe de puree in een grote kom.
Doe de aardappelrasp bij de aardappelpuree.
Hak de knoflook in hele kleine stukjes en doe ze bij de aardappel.
Voeg zeezout en komijn toe. Roer alles goed door elkaar.
Breek het eitje boven de kom en roer het goed door de aardappel.
Voeg dan de bloem en de maizena toe en roer goed, totdat alles goed gemengd is. Oké, het beslag is klaar. Nu gaan we bakken.
Verwarm een beetje (room)boter in een koekenpan en schep er een volle eetlepel per rösti rondje in. Druk een beetje plat. Bak de rondjes ongeveer 3 minuten per kant. Je kunt als het goed is 8 rösti rondjes bakken van dit beslag. Ik bak het in twee sessies. Dus 4 rondjes per keer. Deze rösti is zowel warm als koud te serveren. Enjoy!