Franse Uientaart
Franse Uientaart
Voorbereidingstijd15 minuten min
Bereidingstijd20 minuten min
Gang: Main Course
Keuken: French
Trefwoord: Franse uientaart
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken
- 1 kg uien verschillende soorten
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 gram spekblokjes gerookt
- 1 eetlepel tijm gedroogd
- zeezout & versgemalen peper
- 2 eetlepels balsamicoazijn
- 2 eetlepels honing vloeibaar
- 1 pak/rol bladerdeeg
- 2 theelepels Franse mosterd volle
Schil de uien en snijd in plakjes/ringen.
Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de spekblokjes toe. Bak even een minuut of 3 op middenhoog vuur en voeg dan de uienringen toe.
Voeg de tijm toe en royaal zout en peper. Laat de uienringen in 10 minuten rustig mooi goudbruin kleuren. Zet je vuur niet te hoog en roer regelmatig.
Voeg de balsamico azijn en de honing toe en bak alles al roerend nog 3 minuten.
Haal de pan van het vuur en laat het uienmengsel even een kwartier afkoelen. Verwarm in de tussentijd je oven voor op 180 graden.
Bedek de bodem van de taartvorm met bladerdeeg (ik gebruik een vlaaivorm van 26 cm). Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Smeer de bodem in met ongeveer 2 volle theelepels franse mosterd.
Schep het uienmengsel op de bodem en strijk het mooi glad. Schuif de taart in de oven en bak hem 20 ( Ć 25) minuten mooi goudbruin. Bon appetit