Ga terug

Franse Uientaart

Franse Uientaart
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Gang: Main Course
Keuken: French
Trefwoord: Franse uientaart
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 1 kg uien verschillende soorten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram spekblokjes gerookt
  • 1 eetlepel tijm gedroogd
  • zeezout & versgemalen peper
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels honing vloeibaar
  • 1 pak/rol bladerdeeg
  • 2 theelepels Franse mosterd volle

Instructies

  • Schil de uien en snijd in plakjes/ringen.
  • Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de spekblokjes toe. Bak even een minuut of 3 op middenhoog vuur en voeg dan de uienringen toe.
  • Voeg de tijm toe en royaal zout en peper. Laat de uienringen in 10 minuten rustig mooi goudbruin kleuren. Zet je vuur niet te hoog en roer regelmatig.
  • Voeg de balsamico azijn en de honing toe en bak alles al roerend nog 3 minuten.
  • Haal de pan van het vuur en laat het uienmengsel even een kwartier afkoelen. Verwarm in de tussentijd je oven voor op 180 graden.
  • Bedek de bodem van de taartvorm met bladerdeeg (ik gebruik een vlaaivorm van 26 cm). Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Smeer de bodem in met ongeveer 2 volle theelepels franse mosterd.
  • Schep het uienmengsel op de bodem en strijk het mooi glad. Schuif de taart in de oven en bak hem 20 ( Ć  25) minuten mooi goudbruin. Bon appetit