Ga terug

Kalfsvlees met salie

Pakketjes van kalfsvlees met salie uit de oven.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd30 min
Totale tijd40 min
Gang: Main Course
Keuken: French
Trefwoord: kalfsvlees met salie
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 1 eetlepel boter voor invetten muffin vormpjes
  • 400 gram kalfsgehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel fijngesneden verse salie + extra blaadjes voor garneren
  • 1 eetlepel appelstroop
  • 75 gram geraspte appel Granny Smith
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 ei
  • 35 gram vers broodkruim ik rooster een witte boterham en hak hem in de keukenmachine tot grof kruim
  • 1/2 theelepel gemalen piment (all-spice)
  • zout en peper
  • 6 plakjes ronde pancetta

Voor de appelstroop-siroop

  • 1 eetlepel appelstroop
  • 2 eetlepels kokend water

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de muffinvorm bakplaat klaar (die van mij heeft 12 vakjes) of zet losse muffinvormpjes klaar. Zet ook een normale bakplaat klaar (zie 2e deel recept) Vet 6 vormpjes in met een beetje boter.
  • Doe het gehakt met de knoflook, salie, appelstroop, geraspte appel, mosterd, ei, broodkruim, piment en zout en peper in een kom en meng goed door elkaar. Ik doe dit met mijn handen. Ja, dat is een plakboel, maar op die manier meng je alles wel echt goed.
  • Bekleed de vormpjes met de pancetta. Schep vervolgens het gehakt in de vormpjes en druk goed aan.
  • Bak de pakketjes 20 minuten in de oven. Haal de bakplaat/vormpjes uit de oven. Je zult zien, dat er vocht langs de randen staat. Haal de pakketjes voorzichtig uit de vormpjes - let op HEET - en zet ze op hun kop naast elkaar op een bakplaat. Let op dat er niet veel bakvocht op de bakplaat terecht komt (of veeg het weg met keukenrol).
  • Verwarm in een steelpannetje al roerend de appelstroop los met het kokende water. Ik gebruik Rinse appelstroop en dat is altijd heel compact en door het te verwarmen met een beetje kokend water krijgt het de structuur van siroop.
  • Bestrijk de buitenkant van je pakketjes met de appelstroop-siroop en zet ze daarna nog 5 minuten in de oven. Verwarm, terwijl de pakketjes nog even in de oven staan wat olijfolie in een koekenpan en bak wat salieblaadjes aan beide kanten, tot ze mooi krokant zijn.
  • Haal de pakketjes uit de oven en zet ze op een serveerschaal. Garneer met de krokant gebakken salie en genieten maar. Oja, je hebt hier verder geen saus bij nodig, want de pakketjes zijn supersmeuig. Ik zou een schaaltje (grove) mosterd op tafel zetten voor de liefhebbers.