Ga terug

Geroosterde groenteschotel

Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd25 min
Totale tijd30 min
Porties: 2
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • - 1/4 bloemkool
  • - 100 gram kerstomaatjes
  • - 100 gram kleine champignons
  • - 1/2 rode paprika
  • - 1/2 rode ui
  • - 4 tenen knoflook gepeld
  • - olijfolie
  • - zout & peper
  • - 1 eetlepel fijngehakte verse platte peterselie
  • Samenstelling Kruidenmengsel
  • - 1 theelepel gedroogde tijm
  • - 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • - 1 theelepel gedroogde oregano
  • - 1 theelepel gedroogde basilicum

Instructies

  • - Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • - Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Kieper ze samen met de kerstomaatjes, champignons en knoflooktenen op een bakplaat.
  • - Snijd de paprika en ui in grove stukken en voeg ze bij de rest van de groente.
  • - Giet een beetje olijfolie (1 Ć  2 eetlepels) over de groente. Sprenkel er 1 volle eetlepel van het kruidenmengsel over (bewaar de rest van het kruidenmengsel in een afgedekt potje voor een volgende keer) en voeg royaal zout en peper toe. Hussel alles even goed met je handen door elkaar.
  • - Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en gaar de groente 25 minuten.
  • - Haal uit de oven en garneer voor het serveren met wat verse peterselie. Bon appetit!