Onze Franse keuken

Geroosterde groenteschotel

Bijgerecht, Groentes, Vega | januari 7, 2017 | By

Dit is nou zo’n ideaal ‘weer-even-gezond-doen’ recept. Wat ook fijn is: het is weinig werk. Gewoon wat groente snijden en op een bakplaat kieperen. Beetje olijfolie en wat kruiden erover. Even husselen en dan 25 minuten de oven in. Lekker als vegetarische maaltijd met wat rijst of couscous. Ik vind dat zelf wat erg magertjes en neem er dus een stukje vis of gegrilde kippendij bij. Blijft er wat over? Eet het dan de volgende dag ‘koud’ als lunch met wat gerookte makreel erbij. SMULLEN….

Het is me trouwens gelukt: Ik heb gisteren netjes hardgelopen. Nou zorgen dat ik komende week 2x ga….Ik laat volgende week zaterdag weten of het me gelukt is…#goede-voornemens-in-uitvoering.

Ik heb trouwens nog een leuke tip – voor de lezers onder jullie: Eén van mijn andere goede voornemens (naast gezond(er) eten en hardlopen) is mijn lievelingsboek herlezen. Dan heb ik het over een boek dat je minstens 10 jaar geleden gelezen hebt en dat nog altijd als favoriet door je hoofd spookt.

Ik roep zelf altijd dat ‘Het geheime dagboek van Grazia dei Rossi ‘ van Jacqueline Park echt fantastisch is. Dat boek heb ik zo’n 15 jaar geleden gelezen. Toen vond ik het prachtig. Eerlijk gezegd zou ik nu niet meer precies kunnen vertellen waar het over ging, behalve dat deze historische roman zich afspeelt in Italië. Ik heb de dikke pil dus uit mijn boekenkast gehaald en ben opnieuw begonnen. Ik moet zeggen – het leest als een trein door de pakkende schrijfstijl. Af en toe wat ‘o ja’ momentjes. Zeer zeker het herlezen waard. Het is maar een idee….Ik ben trouwens heel benieuwd naar jullie lievelingsboeken – laat het me weten, of nog beter – connect met me op goodreads (vind me via mijn ‘profile name’: ‘Lisette Venselaar’) – kunnen we leuke tips uitwisselen voor ‘te lezen’ lijstjes…

Geroosterde groenteschotel

Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd25 min
Totale tijd30 min
Porties: 2
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

 • - 1/4 bloemkool
 • - 100 gram kerstomaatjes
 • - 100 gram kleine champignons
 • - 1/2 rode paprika
 • - 1/2 rode ui
 • - 4 tenen knoflook gepeld
 • - olijfolie
 • - zout & peper
 • - 1 eetlepel fijngehakte verse platte peterselie
 • Samenstelling Kruidenmengsel
 • - 1 theelepel gedroogde tijm
 • - 1 theelepel gedroogde rozemarijn
 • - 1 theelepel gedroogde oregano
 • - 1 theelepel gedroogde basilicum

Bereiding

 • - Verwarm de oven voor op 200 graden.
 • - Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Kieper ze samen met de kerstomaatjes, champignons en knoflooktenen op een bakplaat.
 • - Snijd de paprika en ui in grove stukken en voeg ze bij de rest van de groente.
 • - Giet een beetje olijfolie (1 à 2 eetlepels) over de groente. Sprenkel er 1 volle eetlepel van het kruidenmengsel over (bewaar de rest van het kruidenmengsel in een afgedekt potje voor een volgende keer) en voeg royaal zout en peper toe. Hussel alles even goed met je handen door elkaar.
 • - Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en gaar de groente 25 minuten.
 • - Haal uit de oven en garneer voor het serveren met wat verse peterselie. Bon appetit!

Comments

 1. Leave a Reply

  Rineke
  januari 7, 2017

  Hmmmmm, ik zeg nog wat kaas erover :-), dat eten we maandag!
  Blijft de bloemkool niet hard zo?

  • Leave a Reply

   Lisette
   januari 8, 2017

   Hi Rineke, valt mee. Zo houden ze in ieder geval de – in mijn ogen – fijne stevige structuur..

 2. Leave a Reply

  Cora
  januari 9, 2017

  Dag Lisette,
  Zo of en toe bezoek ik jouw site: altijd inspirerend, dus complimenten.
  En (een van) mijn favoriete boek(en): Een Spaans hondje van Rascha Peper. Een geweldige schrijfster die ons helaas te vroeg is ontvallen.

  • Leave a Reply

   Lisette
   januari 9, 2017

   Hi Cora, bedankt voor de leestip! Groetjes uit Frankrijk, Lisette

Leave a Comment