Oosterse Koolsalade
Voorbereidingstijd5 minuten min
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken
- 150 gram geraspte witte kool
- 150 gram geraspte rode kool
- 1 bosui in dunne ringen gesneden
- 2 eetlepels gezouten pinda's
- 1 eetlepel verse koriander fijngehakt
Dressing
- 1 teen knoflook geperst
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels rijst azijn
- 2 theelepels suiker
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 theelepel chilivlokken
- 1 theelepel vers geraspte gember
Maak eerst de dressing: Doe de knoflook, sojasaus, rijst azijn, suiker, sesamolie, chilivlokken en vers geraspte gember in een kom en meng alles goed door elkaar. Zet even apart.
Doe de witte en rode kool in een slakom. Voeg de lente ui toe.
Hak de gezouten pinda's grof. Doe 1 eetlepel bij de kool.
Giet de dressing over de kool en hussel alles goed door elkaar.
Schep de koolsla op een schaal en bestrooi met de resterende eetlepel fijngehakte pinda's en koriander. Enjoy!