Ga terug

Oosterse Koolsalade

Voorbereidingstijd5 minuten
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 150 gram geraspte witte kool
  • 150 gram geraspte rode kool
  • 1 bosui in dunne ringen gesneden
  • 2 eetlepels gezouten pinda's
  • 1 eetlepel verse koriander fijngehakt

Dressing

  • 1 teen knoflook geperst
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels rijst azijn
  • 2 theelepels suiker
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1 theelepel vers geraspte gember

Instructies

  • Maak eerst de dressing: Doe de knoflook, sojasaus, rijst azijn, suiker, sesamolie, chilivlokken en vers geraspte gember in een kom en meng alles goed door elkaar. Zet even apart.
  • Doe de witte en rode kool in een slakom. Voeg de lente ui toe.
  • Hak de gezouten pinda's grof. Doe 1 eetlepel bij de kool.
  • Giet de dressing over de kool en hussel alles goed door elkaar.
  • Schep de koolsla op een schaal en bestrooi met de resterende eetlepel fijngehakte pinda's en koriander. Enjoy!