Onze Franse Keuken

Oosterse Koolsalade

Bijgerecht, Salades | november 27, 2018 | By

Dit is zo’n typisch ‘het-seizoen-is-net-voorbij’ gerechtje. De hele zomer eten wij natuurlijk 6 avonden per week samen met onze gasten. Wij serveren tijdens onze table d’hôte op La Panacée vooral gerechten uit de Franse boerenkeuken. Ook maken we pasta’s en komen onze eigen huis specialiteiten voorbij, maar Oosterse gerechten bewaren we over het algemeen voor de wintermaanden. Als we gewoon alleen voor onszelf koken. Zo ben ik dol op nasi, maar voor de ‘Kip met Thaise basilicum‘ en de ‘snelle Kip Cashew‘ mag je me ook gerust wakker maken. Heerlijk.

Naast rijst, vind ik het altijd fijn om ook wat frisse salade te eten bij deze gerechten. Dit is mijn nieuwe topper op dat gebied. De dressing is echt geweldig. Lekker pittig en krachtig genoeg voor de stugge rauwe kool. Wat knapperige pindastukjes en koriander erover en klaar ben je.

 

Oosterse Koolsalade

Voorbereidingstijd5 minuten
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 150 gram geraspte witte kool
  • 150 gram geraspte rode kool
  • 1 bosui in dunne ringen gesneden
  • 2 eetlepels gezouten pinda's
  • 1 eetlepel verse koriander fijngehakt

Dressing

  • 1 teen knoflook geperst
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels rijst azijn
  • 2 theelepels suiker
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1 theelepel vers geraspte gember

Bereiding

  • Maak eerst de dressing: Doe de knoflook, sojasaus, rijst azijn, suiker, sesamolie, chilivlokken en vers geraspte gember in een kom en meng alles goed door elkaar. Zet even apart.
  • Doe de witte en rode kool in een slakom. Voeg de lente ui toe.
  • Hak de gezouten pinda's grof. Doe 1 eetlepel bij de kool.
  • Giet de dressing over de kool en hussel alles goed door elkaar.
  • Schep de koolsla op een schaal en bestrooi met de resterende eetlepel fijngehakte pinda's en koriander. Enjoy!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress