Zet vier ronde quiche/taartvormpjes klaar (ik gebruik vormpjes met losse bodem) en vet ze in met een klontje boter. Bekleed ze met bladerdeeg en prik er gaatjes in met een vork. Bedek de vormpjes met bakpapier en vul ze met bakbonen. Bak de bodempjes 5 minuten in een oven en laat daarna afkoelen.
Snijd de uiteinden van de asperges, schil ze met een dunschiller en kook ze beetgaar in 13 minuten. Laat uitlekken. Snijd de bovenste stukjes van de asperges af voor versiering (kijk even naar je vormpjes en zorg dat ze groot genoeg zijn om schuin te versieren - cm of 3/4). Snijd de rest van de asperges in kleine blokjes/ringen.
Verwarm één eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de spekblokjes knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Zet de pan terug op het vuur. Giet de resterende eetlepel olijfolie in de pan. Voeg de rode ui toe en bak op laag vuur, totdat de stukjes mooi glazig zien (minuutje of 5) en voeg dan de lenteui toe en bak nog 2 minuten op laag vuur.
Doe de spekjes, rode ui, lenteui en stukjes asperge (m.u.v. de puntjes uiteraard) in een kom en hussel door elkaar. Verdeel het mengsel over de vier quichebodems. Leg de aspergepuntjes op het mengsel (2 per vormpje)
Klop de eieren los en roer de crème fraiche erdoor. Breng royaal op smaak met zout en peper. Roer het gerookte paprikapoeder erdoor. Verdeel het eimengsel over de vormpjes. Let op: je hebt (ik althans) niet al het eimengsel nodig.
Schuif de quiches in de oven en bak ze 20 minuten. Bon appetit!