Ga terug

Zoetzure geroosterde groente

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd1 uur 5 minuten
Totale tijd1 uur 10 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Franse Keuken
Trefwoord: zoetzure geroosterde groente
Porties: 6
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 500 gram flespompoen (eventueel te vervangen door zoete aardappel)
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 kleine rode uien

Voor de zoetzure dressing

  • 4 tenen knoflook
  • 1 stukje gember (genoeg voor 4 theelepels rasp)
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 2 theelepels suiker
  • 60 ml witte balsamico azijn
  • 60 ml water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zeezoutvlokken

Voor het serveren:

  • 3 eetlepels verse basilicum grof gehakt
  • 1 eetlepel zonnebloempitten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een bakplaat klaar.
  • Snijd de pompoen in partjes/wedges (zo'n 16 stuks).
  • Snijd de paprika's ook in partjes/wedges. Iedere paprika in 6 partjes/wedges (verwijder uiteraard de zaadlijsten).
  • Pel de uien en snijd ze ieder in vieren.
  • Verdeel alle groente over de bakplaat. Als het goed is heb je één platte laag (dus alles naast elkaar - zie foto bovenin).
  • Maak de zoetzure dressing. Rasp de tenen knoflook en het stukje gember. Je hebt ongeveer 4 theelepels knoflookrasp en 4 theelepels gemberrasp nodig. Zorg in ieder geval dat de verhoudingen gelijk zijn. Voeg dan de chilivlokken en suiker toe. Meng de azijn, het water en de olijfolie erdoor en voeg de zeezoutvlokken toe. Goed husselen tot een mooi mengsel.
  • Giet het mengsel over de groente en dek de bakplaat goed strak af met aluminiumfolie.
  • Schuif de bakplaat in de oven en stoof de groente 45 minuten. Verwijder dan het aluminiumfolie en draai de oven naar 200 graden. Gaar de groente nog 15 tot 20 minuten onafgedekt. De groente moet mooi gaar zijn en het bakvocht moet zo goed als verdwenen zijn.
  • Schep de groente op een serveerschaal en bestrooi met de stukjes basilicum en wat zonnebloempitjes. Enjoy!