Ga terug

Gegrilde courgette met munt en geitenkaas

Totale tijd1 uur
Gang: Bijgerecht
Keuken: Italiaans
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 500 gram courgettes
  • 1 gele paprika
  • 3-6 eetlepels olijfolie
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 50 gram mascarpone
  • zout

Voor de dressing:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook gepeld en geplet
  • handje verse munt ( = 3 eetlepels fijngehakt)
  • 3 eetlepels witte wijnazijn
  • peper

Instructies

  • Snijdt de courgettes in dunne plakjes en de paprika in reepjes. Bestrooi ze met een beetje zout.
  • Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de plakjes courgette aan beide kanten goudbruin. Let op: je kan ze niet allemaal in één keer bakken. Gewoon een aantal naast elkaar. Die uit laten lekken op keukenpapier en dan door met de volgende ronde. Voeg indien nodig tussendoor een klein beetje extra olie toe (vandaar 3-6 eetlepels bij de ingrediënten).
  • Bak ook de paprika reepjes goudbruin en laat ook deze uitlekken op keukenpapier.
  • Doe de uitgelekte courgette en paprikareepjes in een ruime kom.
  • Giet de 3 eetlepels voor de dressing in de warme koekenpan en voeg de geplette knoflooktenen toe. Laat ze een paar minuten bakken op laag vuur tot ze mooi lichtbruin zien.
  • Hak in de tussentijd en munt fijn en doe die samen met de witte wijnazijn in de pan. Hussel alles door elkaar en haal de pan van het vuur.
  • Giet de warme inhoud van de pan over de groente. Hussel alles door elkaar en laat de groente vervolgens minimaal een half uurtje staan.
  • Klop de geitenkaas en de mascarpone door elkaar.
  • Voor het serveren: Smeer de geitenkaas in een laag op een groot bord. Verdeel vervolgens de plakjes courgette en paprika over de geitenkaas. Giet tot slot het vocht erover. Desgewenst nog een paar draaien aan de pepermolen boven het bord en serveer. Bon appetit!