Ga terug

Spruitjes uit de oven met chorizo

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd25 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Franse Keuken
Trefwoord: spruitjes uit de oven
Porties: 2 personen
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 300 gram kleine spruitjes
  • 250 gram zoete aardappel
  • 2 tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • grof zeezout
  • 75 gram chorizo dunne plakjes (als in broodbeleg)
  • 1 rode ui

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een bakplaat klaar.
  • Maak de spruitjes schoon (indien nodig) en halveer ze. Doe ze in een grote kom.
  • Schil de zoete aardappel. Snijd in kleine blokjes (even groot als de gehalveerde spruitjes). Doe ze bij de spruitjes in de kom.
  • Snijd de tomaten in blokjes (wederom - hou qua grootte die van de gehalveerde spruitjes aan). Doe ze bij de spruitjes en zoete aardappel in de kom.
  • Doe twee eetlepels olijfolie in een kommetje en knijp de tenen knoflook uit boven de olie. Roer met een vork de knoflook door de olie. Voeg een flinke snuf grof zeezout toe en roer goed. Giet over de groente en hussel alles goed door elkaar.
  • Verdeel de groente in één enkele laag op de bakplaat. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en gaar ongeveer 20 minuten.
  • Snijd in de tussentijd de rode ui in dunne ringen en de plakjes chorizo in reepjes.
  • Verwarm twee eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de rode uiringen en reepjes chorizo, tot de uiringen mooi glazig zijn en de chorizo lekker knapperig is. Je ziet het oranje vet van de chorizo ook in de pan. Mooi zo, want ook dat hebben we zo nodig.
  • Haal de groente uit de oven en doe weer in de grote kom. Giet de inhoud van de koekenpan erbij (ja ook het bakvet). Hussel alles nog even goed door elkaar en kieper het vervolgens op een serveerschaal. Bon appetit!