Ga terug

Parelcouscous salade met boerenkool en geroosterde pompoen

Parelcouscous salade met boerenkool en geroosterde pompoen. Handje gedroogde cranberries en wat grofgehakte walnoten erdoor en genieten maar.
Totale tijd27 minuten
Gang: Salade
Keuken: Franse Keuken
Trefwoord: parelcouscous salade
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 70 gram boerenkool van twee takken - alleen het blad (fijngehakt)
  • 250 gram flespompoen (=geschild gewicht) en in dobbelsteentjes gesneden
  • zout & peper
  • olijfolie
  • 150 gram parelcouscous
  • 1/2 rode ui in dunne ringen gesneden
  • 1 handje gedroogde cranberries
  • 1 handje walnoten = ongeveer 5 walnoten - grof gehakt

Sinaasappelvinaigrette

  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels sinaasappelsap
  • 2 theelepels Franse mosterd
  • 60 ml olijfolie
  • 2 eetlepels Appel azijn ook wel Cider azijn genoemd
  • 1 teentje knoflook geperst

Instructies

  • Haal het blad van je takken boerenkool en hak het in grove stukjes. Als je panklare boerenkool gebruikt dan kan je deze stap uiteraard achterwege laten.
  • Maak de vinaigrette. Hussel alle ingrediënten goed door elkaar. Schep vast drie eetlepels van de vinaigrette door de boerenkool, om deze wat zachter te maken.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een bakplaat klaar. Schil de flespompoen en snijd het vruchtvlees in grote dobbelstenen en leg ze op de bakplaat. Besprenkel de dobbelsteentjes met een beetje olijfolie en wat zout en peper. Hussel even met de handen door elkaar en schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven. Rooster de blokjes 20 minuten.
  • Kook in de tussentijd de parelcousous volgens de aanwijzingen op de verpakking (bij mij is dat 10 minuten). Giet af en doe in een grote schaal.
  • Doe de rauwe boerenkool en de geroosterde pompoen blokjes bij de couscous. Voeg ook de uiringen, cranberries en stukjes walnoot toe.
  • Giet de vinaigrette erover naar smaak. (let op: ik hou zelf van deze vinaigrette meestal nog 2 à 3 eetlepels over - gewoon een kwestie van in delen toevoegen en tussendoor proeven. Overgebleven vinaigrette is heerlijk over een gekookt bietje). Hussel alles goed door elkaar en genieten maar.