Ga terug

Platte broodjes met kokos

Eenvoudig en snelle platte broodjes met kokos
Totale tijd15 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Oosters
Trefwoord: platte broodjes met kokos
Porties: 12 stuks
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 225 gram bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 125 gram geraspte kokos
  • 125 ml kokend water
  • 40 gram roomboter ongezouten, op kamertemperatuur
  • olijfolie voor het bakken

Instructies

  • Meng de bloem met het zout en de kokos in een grote kom.
  • Snijd de roomboter in kleine blokjes en kneed door de bloem. Voeg beetje bij beetje water toe en kneed tussendoor, totdat je uiteindelijk een zacht niet plakkerig deeg hebt.
  • Strooi een beetje bloem op je werkblad en stort je deeg op het blad. Kneed het deeg 5 minuten.
  • Verdeel het deeg vervolgens in 12 stukjes van gelijke grootte en rol/druk uit tot een klein pita broodje.
  • Warm een middelgrote koekenpan op hoog vuur, tot hij goed heet is. Doe een beetje olie in de pan en bak de broodjes (2 à 3 per bakbeurt) ongeveer 1 à 2 minuten per kant tot hij mooi lichtbruin is. Haal ze uit de pan en leg ze dakpansgewijs in een vuurvaste schaal.
  • Doe tussen de bakbeurten door steeds een klein beetje nieuwe olie in de pan. Je kunt de broodjes uiteraard gelijk serveren. Mocht je ze van tevoren willen bereiden. Laat ze dan afkoelen, dek de schaal vervolgens af met aluminiumfolie en warm ze vlak voor gebruik nog even op in de oven. Bon appetit.