Onze Franse Keuken

Platte broodjes met kokos

platte boordjes met kokos

Bijgerecht, Brood | april 23, 2023 | By

Platte broodjes met kokos. Simpel en vrij snel te maken, want ze hoeven niet tussendoor te rijzen. De kokos is subtiel aanwezig. Je proeft het voornamelijk aan het einde. Dat je denkt: ‘Oh ja, nu proef ik het’. Ideaal als begeleider voor pittige gerechten.

Het leuke aan deze broodjes is dat de bereiding zo rechttoe rechtaan is. Geen rijstijd. Gewoon even met de hand deeg kneden en bakken maar. Dat bakken doe je gewoon in de pan. Vlak voor het serveren warm je ze nog even op in de oven.

broodjes met kokos

Voor dit recept gebruik je geraspte kokos en dat zorgt voor een zoet accentje. Ze zijn daardoor uitermate geschikt als bijgerecht voor pittige maaltijden. Wij vonden ze zelf ook erg lekker bij de Confit de canard op Oosterse wijze . Ze zijn wel machtig. Als je ze ter grootte van een klein pitabroodje maakt, dan heb je aan één à twee per persoon echt genoeg. Dit recept is genoeg voor 12 broodjes.

Volgende week heb ik een leuke frisse salade met haricots verts, cashewnoten en grapefruit voor jullie. Als je die serveert in combinatie met deze platte broodjes met kokos en de Oosterse Confit heb je een heerlijke maaltijd. Fijne zondag allemaal!

Platte broodjes met kokos

Eenvoudig en snelle platte broodjes met kokos
Totale tijd15 minuten
Gang: Bijgerecht
Keuken: Oosters
Trefwoord: platte broodjes met kokos
Porties: 12 stuks
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 225 gram bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 125 gram geraspte kokos
  • 125 ml kokend water
  • 40 gram roomboter ongezouten, op kamertemperatuur
  • olijfolie voor het bakken

Bereiding

  • Meng de bloem met het zout en de kokos in een grote kom.
  • Snijd de roomboter in kleine blokjes en kneed door de bloem. Voeg beetje bij beetje water toe en kneed tussendoor, totdat je uiteindelijk een zacht niet plakkerig deeg hebt.
  • Strooi een beetje bloem op je werkblad en stort je deeg op het blad. Kneed het deeg 5 minuten.
  • Verdeel het deeg vervolgens in 12 stukjes van gelijke grootte en rol/druk uit tot een klein pita broodje.
  • Warm een middelgrote koekenpan op hoog vuur, tot hij goed heet is. Doe een beetje olie in de pan en bak de broodjes (2 à 3 per bakbeurt) ongeveer 1 à 2 minuten per kant tot hij mooi lichtbruin is. Haal ze uit de pan en leg ze dakpansgewijs in een vuurvaste schaal.
  • Doe tussen de bakbeurten door steeds een klein beetje nieuwe olie in de pan. Je kunt de broodjes uiteraard gelijk serveren. Mocht je ze van tevoren willen bereiden. Laat ze dan afkoelen, dek de schaal vervolgens af met aluminiumfolie en warm ze vlak voor gebruik nog even op in de oven. Bon appetit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress