Ga terug

Confit de canard op Oosterse wijze

Totale tijd11 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Franse Keuken
Trefwoord: confit de canard op oosterse wijze
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 4 geconfijte eendebouten = 1 blik
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 3 eetlepels oestersaus
  • 2 theelepels sereh puree citroengras puree
  • 2 theelepels vers geraspte gember
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepels vissaus
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 lente ui

Desgewenst:

  • 2 eetlepels fijngehakte koriander

Instructies

  • Verwijder het vetlaagje van de eendebouten en trek het vlees van de botjes. Doe het vlees in een grote kom.
  • Maak de dressing: doe de sesamolie in een kom. Voeg oestersaus en sereh puree toe. Rasp de verse gember (je hebt twee theelepels rasp nodig) en de tenen knoflook met een fijne rasp boven de kom. Voeg de vissaus toe en knijp de limoen uit boven de kom. Voeg ketjap en suiker toe en hussel alles goed door elkaar.
  • Giet de dressing over de eendebouten en hussel alles goed door elkaar.
  • Snijd de lente ui in ringetjes en hussel door het vlees. Dek af en zet apart tot gebruik. Je kunt het vlees warm of koud serveren. Indien je het warm wilt serveren - zet de kom dan met aluminiumfolie afgedekt in een voorverwarmde oven. Hussel pas op het moment van serveren de koriander erdoor (indien gewenst) - Bon appetit!