Ga terug

Gevulde champignons uit de oven

Totale tijd18 minuten
Gang: Appetizer
Keuken: Franse Keuken
Trefwoord: gevulde champignons
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 2 grote champignons
  • 1 geroosterde paprika
  • 25 gram chorizo worst
  • 2 eetlepels ricotta
  • 1/2 teentje knoflook
  • versgemalen peper
  • 2 eetlepels geraspte kaas
  • olijfolie
  • 2 takjes bieslook desgewenst: voor het serveren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verwijder de steeltjes van de champignons en zet ze met een bolle kant naar beneden op een bakplaat.
  • Maak de vulling: Snijd de geroosterde paprika in kleine blokjes. Verwijder het velletje van de chorizo en snijd ook deze in kleine blokjes. Meng de paprika en chorizo door de ricotta. Pers een half teentje knoflook uit boven de ricotta en geef een paar draaien aan de pepermolen boven de ricotta. Nog even mengen en klaar is je vulling.
  • Verdeel de vulling over de twee champignons en bestrooi ze allebei met een eetlepel geraspte kaas.
  • Schuif de bakplaat in de oven en gaar de champignons een klein kwartiertje.
  • Knip de takjes bieslook (desgewenst) boven de champignons en serveer direct met een groene salade erbij. Bon appetit!