Onze Franse Keuken

Gevulde champignons uit de oven

gevulde champignon uit de oven

Gevulde champignons uit de oven. Dit is een voorgerecht, waarbij je één grotere champignon, denk aan type Portobello, gebruikt per persoon. Uiteraard kan je dit recept ook aanpassen en meerdere kleinere exemplaren vullen. Leuk als borrelhapje.

Deze gevulde champignons uit de oven zijn echt heel simpel om te maken. Het is gewoon een kwestie van steeltjes verwijderen, de vulling erin scheppen, beetje geraspte kaas erover en hup de oven in. De vulling is ook in twee tellen in elkaar te draaien. Je mengt ricotta met blokjes geroosterde paprika, stukjes pittige chorizo en wat fijngehakte knoflook. Klein kwartiertje in de voorverwarmde oven en klaar ben je. Simpel toch?! Het hoeft ook niet altijd ingewikkeld te zijn.

gevulde champignon uit de oven voorgerecht

De chorizo zorgt voor een pittig accentje en is een uitstekende combinatie met gepofte paprika. Vorige week zagen jullie de gepofte rode paprika ook al voorbij komen. Paprika poffen is altijd even een klusje. Daarom grill ik er meestal een aantal tegelijk in de oven. Na het verwijderen van het zwart geblakerde velletje snijd ik ze in repen en die bewaar ik vervolgens in een laagje olijfolie.

Als je ze kunt vinden, dan raad ik je aan om voor dit recept Portobello champignons te gebruiken. Die zijn hier bij ons vaak niet verkrijgbaar. Dus dan vul ik gewoon andere grote champignons. Werkt ook prima. Voor de kleur knip ik voor het serveren nog een beetje bieslook boven de champignons en serveer ik ze met een simpele groene salade met gegrilde courgette.

gevulde champignon uit de oven met chorizo

Gevulde champignons uit de oven

Totale tijd18 minuten
Gang: Appetizer
Keuken: Franse Keuken
Trefwoord: gevulde champignons
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 2 grote champignons
  • 1 geroosterde paprika
  • 25 gram chorizo worst
  • 2 eetlepels ricotta
  • 1/2 teentje knoflook
  • versgemalen peper
  • 2 eetlepels geraspte kaas
  • olijfolie
  • 2 takjes bieslook desgewenst: voor het serveren

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verwijder de steeltjes van de champignons en zet ze met een bolle kant naar beneden op een bakplaat.
  • Maak de vulling: Snijd de geroosterde paprika in kleine blokjes. Verwijder het velletje van de chorizo en snijd ook deze in kleine blokjes. Meng de paprika en chorizo door de ricotta. Pers een half teentje knoflook uit boven de ricotta en geef een paar draaien aan de pepermolen boven de ricotta. Nog even mengen en klaar is je vulling.
  • Verdeel de vulling over de twee champignons en bestrooi ze allebei met een eetlepel geraspte kaas.
  • Schuif de bakplaat in de oven en gaar de champignons een klein kwartiertje.
  • Knip de takjes bieslook (desgewenst) boven de champignons en serveer direct met een groene salade erbij. Bon appetit!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Food Blog Theme from Nimbus
Powered by WordPress