Ga terug

Kastanjesoep met Grand Marnier

Bereidingstijd10 minuten
Gang: soep
Keuken: Franse Keuken
Trefwoord: kastanje soep
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 125 gram wortel
  • 70 gram bleekselderij
  • 80 gram prei alleen het wit
  • 1 ui (+/- 80 gram)
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • zout en peper
  • 1 liter kippenbouillon (+ wat extra voor eventueel verdunnen)
  • 250 gram kastanjes uit een pot/blik
  • 4 eetlepels Grand Marnier

Instructies

  • Snijd de wortel en bleekselderij in kleine blokjes.
  • Snijd de prei in dunne ringen en snipper de ui.
  • Snijd de teen knoflook in hele kleine stukjes.
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een soeppan en voeg wortel, bleekselderij, prei en ui toe. Voeg een snuf zout toe en roerbak de groente een minuut of 5. Voeg dan de knoflook toe en bak nog een minuut mee.
  • Voeg de Grand Marnier toe en bak 1 minuutje.
  • Voeg dan de kastanjes toe en giet de kippenbouillon erbij. Breng het geheel aan de kook.
  • Draai dan het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat het geheel een klein half uurtje pruttelen. Pureer de soep goed met een staafmixer (niet te snel stoppen - je moet echt een gladde soep krijgen). Breng het geheel op smaak met zout en peper. Vind je de soep te dik - verdun hem dan met een beetje extra kippenbouillon. That's it - simpel toch?! Bon appetit!