Kip uit de oven met citroen, aardappel en groene olijven
ideaal eenpansgerecht voor het hele gezin (kluif vriendelijke versie)
Gang: Main Course
Keuken: Franse Keuken
Trefwoord: kip uit de oven
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken
- 1 kg aardappelen in (niet al te kleine) blokjes - zie foto blogpost
- 1 rode ui gepeld en in parten gesneden
- 75 gram groene olijven
- 1 citroen in plakjes
- 100 gram ontbijtspek dunne plakjes - in kleine reepjes gesneden
- 2 laurierblaadjes
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 125 ml kippenbouillon
- 8 ontbeende kippendijen
- grof zeezout en versgemalen peper
- 3 eetlepels olijfolie
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de aardappelblokjes in een ovenschaal. Strooi de uien, olijven, citroen, ontbijtspek en laurier erover.
Roer de tomatenpuree en balsamico door de kippenbouillon en giet deze over de aardappelen.
Leg de kippendijen op de aardappelen en besprenkel alles met de olijfolie (vooral de kippendijen). Bestrooi de kippendijen rijkelijk met grof zeezout en versgemalen peper.
Schuif de ovenschaal in de voorverwarmde oven en gaar 50 minuten.
Haal de schaal uit de oven en verwijder de kippendijen. Draai de oventemperatuur naar 220 graden en zet de schaal nog 10 minuten terug.
Snijd in de tussentijd de kippendijen in grove stukken (ongeveer even groot als je aardappelblokjes).
Haal de schaal uit de oven en voeg de stukjes kippendij toe. Schep alles om en serveer. Bon appetit!