Haal de buitenste bladeren van de bloemkool af. De binnenste 'zachtste' blaadjes kan je laten zitten.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een bakplaat klaar met een vel bakpapier erop.
Pak een grote pan (waar de bloemkool ruim in past) en giet de kippenbouillon erin. Breng aan de kook en voeg de ongepelde knoflooktenen toe.
Doe de bloemkool voorzichtig in de bouillon. Als het goed is staat hij zo goed als onder - zo niet voeg dan wat extra bouillon toe. Als het bovenkantje nog een beetje boven de bouillon uitkomt is dat niet erg - draai de bloemkool dan halverwege de kooktijd even om. Kook de bloemkool 10-15 minuten, totdat hij gaar is.
Schep knoflook uit de bouillon en leg op de bakplaat. Schep dan de bloemkool eruit en leg op de knoflook.
Smelt de roomboter in een pannetje op laag vuur. Voeg de 2 eetlepels olijfolie toe en de eetlepel Provençaalse kruiden. Roer en giet het mengsel over de bloemkool.
Schuif de bakplaat in de oven en laat de bloemkool 30 minuten garen. Haal dan uit de oven en laat (indien gewenst) afkoelen.
Meng grof zeezout, sumak en chilivlokken door elkaar in een schaaltje.
Bestrooi de bloemkool voor het serveren met een klein beetje sumak-zout en serveer de rest erbij in een schaaltje. Bon appetit!