Zet een grote maatbeker klaar en hang daar een diepvrieszak in. Schep daar de misopasta in en voeg limoensap, sojasaus, vissaus, knoflook en sambal toe.
Doe de zalmfilets erbij en sluit de zak. Wrijf alles goed door elkaar, zodat de zalmfilets bedekt zijn met de pasta achtig laagje marinade. Leg de zak in een ovenschaal en zet even een kwartiertje weg om op kamertemperatuur te laten marineren.
Verwarm de in tussentijd de oven voor op 220 graden.
Haal de zalmfilets uit de zak en schud de marinade er een beetje af. Leg de zalmfilets in een ovenschaal en schuif deze vervolgens in de voorverwarmde oven. Bak de zalm 7 - 12 minuten, afhankelijk van de dikte van je filets en werking van jouw oven. Serveer met een stukje limoen erbij - zodat je desgewenst nog een beetje extra limoensap over de zalm kunt sprenkelen. Bon appetit!