In Calvados gekarameliseerde wortel
Heerlijke in Calvados en kruidenbouillon gekarameliseerde stukjes wortel.
Voorbereidingstijd6 minuten min
Bereidingstijd8 minuten min
Gang: Side Dish
Keuken: French
Trefwoord: Calvados wortel
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken
- 400 gram wortel
- 1 theelepel zout
- 20 gram gezouten roomboter
- 50 ml Calvados
- 100 ml groentebouillon
Schil de wortelen en snijd ze in diagonale plakken (2cm dik).
Breng een pan met water aan de kook en voeg 1 theelepel zout toe. Doe de wortel erbij en kook de wortel 4 minuten en giet ze daarna af.
Smelt 10 gram roomboter in een koekenpan op halfhoog vuur en voeg de wortel toe. Hussel de pan even, zodat de plakjes mooi glanzen van de boter.
Giet de Calvados erbij en laat even 2 minuten karameliseren. Voeg dan de groentebouillon toe en laat garen - af en toe even roeren en/of husselen - totdat de bouillon verdampt is. Dit duurt een minuut of 6. Let op: de wortel moet mooi beetgaar zijn. Voeg dan de resterende 10 gram boter toe. Hussel alles nog even goed, totdat de boter goed gesmolten is en serveer. Bon appetit!