Quinoa pannenkoekjes met boerenkool
Lekkere knapperige pannenkoekjes van quinoa, ricotta en boerenkoolpesto
Voorbereidingstijd5 minuten min
Bereidingstijd7 minuten min
Gang: Main Course
Keuken: French
Trefwoord: quinoa pannenkoekjes
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken
- 350 gram gekookte witte quinoa afgekoeld
- 3 eieren
- 125 gram ricotta
- 7 eetlepels boerenkoolpesto
- olijfolie om in te bakken
- 1/4 ingemaakte citroen fijngehakt
- zeezout en versgemalen peper
- 1 citroen in partjes voor erbij
Meng de gekookte quinoa, eieren en ricotta goed door elkaar in een kom. Voeg de boerenkoolpesto toe en de ingemaakte citroen, een 1/2 theelepel zeezout en 1/2 theelepel versgemalen peper. Meng goed.
Verwarm een beetje olie in een koekenpan en leg drie hoopjes beslag in de pan. Druk een beetje plat met een spatel, tot je mooie pannenkoekjes hebt. Bak ze ongeveer 3 a 4 minuten per kant. Zet apart en houd warm, terwijl je de rest van de pannenkoekjes op dezelfde manier bakt. Serveer met een partje citroen. Bon appetit