Ga terug

Quinoa pannenkoekjes met boerenkool

Lekkere knapperige pannenkoekjes van quinoa, ricotta en boerenkoolpesto
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd7 minuten
Gang: Main Course
Keuken: French
Trefwoord: quinoa pannenkoekjes
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 350 gram gekookte witte quinoa afgekoeld
  • 3 eieren
  • 125 gram ricotta
  • 7 eetlepels boerenkoolpesto
  • olijfolie om in te bakken
  • 1/4 ingemaakte citroen fijngehakt
  • zeezout en versgemalen peper
  • 1 citroen in partjes voor erbij

Instructies

  • Meng de gekookte quinoa, eieren en ricotta goed door elkaar in een kom. Voeg de boerenkoolpesto toe en de ingemaakte citroen, een 1/2 theelepel zeezout en 1/2 theelepel versgemalen peper. Meng goed.
  • Verwarm een beetje olie in een koekenpan en leg drie hoopjes beslag in de pan. Druk een beetje plat met een spatel, tot je mooie pannenkoekjes hebt. Bak ze ongeveer 3 a 4 minuten per kant. Zet apart en houd warm, terwijl je de rest van de pannenkoekjes op dezelfde manier bakt. Serveer met een partje citroen. Bon appetit