Quinoa pannenkoekjes met boerenkool
Quinoa pannenkoekjes. Sorry ? Ja, echt. Pannenkoekjes van quinoa. Ach, je moet af en toe eens iets nieuws proberen. Ik ben zelf niet zo’n quinoa fan. Geef mij maar rijst of couscous. Dit gerecht is dan ook meer bij toeval ontstaan. Ik was namelijk op zoek naar een manier om mijn restje boerenkoolpesto te benutten. Al bladerend door mijn kookboekencollectie kwam ik een quinoa recept tegen, waar ik wel een leuke draai aan kon geven.
Dit is dus mijn ‘kliekjes’ versie van een Donna Hay quinoa beignets recept. Eerlijk gezegd een vrij grove verbastering van het origineel. Het beslag voor de pannenkoekjes maak ik van gekookte quinoa, ricotta, ingemaakte citroen en boerenkoolpesto.
Je schept mooie kleine hoopjes beslag in de pan (er passen ongeveer drie stuks per bakbeurt in mijn pan). Een paar minuten aan beide kanten bakken in olijfolie en serveren met een partje gewone citroen.
Quinoa pannenkoekjes met boerenkool
Ingrediënten
- 350 gram gekookte witte quinoa afgekoeld
- 3 eieren
- 125 gram ricotta
- 7 eetlepels boerenkoolpesto
- olijfolie om in te bakken
- 1/4 ingemaakte citroen fijngehakt
- zeezout en versgemalen peper
- 1 citroen in partjes voor erbij
Bereiding
- Meng de gekookte quinoa, eieren en ricotta goed door elkaar in een kom. Voeg de boerenkoolpesto toe en de ingemaakte citroen, een 1/2 theelepel zeezout en 1/2 theelepel versgemalen peper. Meng goed.
- Verwarm een beetje olie in een koekenpan en leg drie hoopjes beslag in de pan. Druk een beetje plat met een spatel, tot je mooie pannenkoekjes hebt. Bak ze ongeveer 3 a 4 minuten per kant. Zet apart en houd warm, terwijl je de rest van de pannenkoekjes op dezelfde manier bakt. Serveer met een partje citroen. Bon appetit
Joan de jong
januari 27, 2020 at 7:09 pmWhat is boerenkoolpesto
Lisette
januari 27, 2020 at 9:30 pmJoan, dat is pesto gemaakt van boerenkool – ik heb hier maandag over geschreven – zie mijn blogpost https://onzefransekeuken.nl/2020/01/boerenkoolpesto-met-cashewnoten.html