Ga terug

Brickdeeg borrelhapje met pastinaak en pruim

Een heerlijk brickdeeg borrelhapje. Gevuld met een romige pastinaakpuree met verse peterselie en stukjes gedroogde pruim (pruneaux d'Agen).
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Gang: Snack
Keuken: French
Porties: 6
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 150 gram pastinaak geschild en in blokjes
  • zout
  • 50 gram St Moret of andere roomkaas
  • 2 eetlepels verse peterselie fijngehakt
  • 10 stuks pruimen uit Agen, in kleine stukjes gesneden
  • 1 theelepel honing
  • 1 pak brickdeegvellen bij mij zitten daar 12 ronde vellen in
  • olijfolie
  • bieslook

Instructies

  • Breng water aan de kook. Voeg de pastinaakblokjes toe en een flinke snuf zout. Kook de blokjes 20 minuten. Giet ze daarna af en pureer de blokjes.
  • Roer de St Moret door de pastinaakpuree. Voeg de peterselie, stukjes pruim en honing toe en roer alles goed door elkaar. Proef en breng, indien nodig, op smaak met een beetje zout.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een bakplaat klaar, bedekt met bakpapier.
  • Leg een rond brickdeeg vel klaar. Snijd het doormidden. Besmeer het vel met een beetje olijfolie. Leg de vulling op het midden van één helft en pak het als een kussentje (zie foto blog) samen. Til het pakketje op en zet het op het midden van de andere deeghelft. Pak ook het deeg van deze tweede helft samen boven de vulling. Knoop de bovenkant nu vast met een bieslookstengel. Let op: om het jezelf makkelijk te maken adviseer ik om eerst de bovenkant vast te steken met één of twee cocktailprikkers.
  • Herhaal dit proces voor alle pakketjes en zet ze naast elkaar op de bakplaat. Bak de pakketjes 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Enjoy!