Ga terug

Citroen-limoenmousse met walnotenkruim

Voorbereidingstijd15 minuten
Totale tijd4 uur
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 80 gram gepelde walnoten
  • 8 lange vingers
  • 150 ml slagroom
  • 25 gram suiker
  • 1 stukje erse gember ongeveer 1 cm geschild - zodat je 1/4 theelepel rasp krijgt
  • rasp van 1/2 citroen + een beetje extra voor de garnering
  • rasp van 1/2 limoen + een beetje extra voor de garnering
  • sap van 1/2 citroen
  • sap van 1/2 limoen
  • 2 eiwitten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de gepelde walnoten op een bakplaat en rooster ze 5 minuten in de warme oven. Laat ze afkoelen en hak ze in stukjes.
  • Doe de lange vingers in een diepvrieszakje en sla ze in kleine brokjes met een deegroller.
  • Hou een paar walnotenstukjes achter voor de garnering en hussel de rest door de brokjes lange vinger.
  • Zet vier glaasjes of bakjes klaar en bedek de bodem met een laagje walnotenkruim. Je kunt de helft van het mengsel gebruiken - de rest heb je later nog nodig voor een 2e laagje.
  • Klop de eiwitten stijf en zet apart.
  • Klop de slagroom met de suiker, gemberrasp, citroen- en limoensap & rasp totdat je een stevige slagroom hebt.
  • Roer de eiwitten voorzichtig door het slagroommengsel. Niet te lang, want het moet een luchtig mengsel worden.
  • Doe in ieder glaasje of bakje een laagje citroenmousse op de walnotenkruim.
  • Strooi dan een 2e laagje walnotenkruim over de mousse en breng daarop weer een 2e laag citroenmousse aan.
  • Zet de glaasjes/bakjes in de koelkast en laat 3 Ć  4 uur opstijven.
  • Garneer je dessert voor het serveren nog met een paar stukjes walnoot en wat citroen en limoenrasp.