Onze Franse keuken

Frisse Citroenmousse met walnotenkruim

Desserts | april 17, 2013 | By

Van dit luchtige dessert kan ik alleen maar heel erg vrolijk worden. Lekker fris en zomers. De zoet-zure mousse wissel ik af met laagjes walnotenkruim. Niet alleen lekker, maar het ziet er ook heel leuk uit als je het in een glaasje serveert. Dan zijn de verschillende laagjes goed zichtbaar. Zo doen wij het in ieder geval bij onze table d’hôte avonden. Deze mousse is een bewerking van een recept dat ik ooit in een ‘Elle à table’ vond.

Citroen-limoenmousse met walnotenkruim

Voorbereidingstijd15 min
Totale tijd4 uur
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 80 gram gepelde walnoten
  • 8 lange vingers
  • 150 ml slagroom
  • 25 gram suiker
  • 1 stukje erse gember ongeveer 1 cm geschild - zodat je 1/4 theelepel rasp krijgt
  • rasp van 1/2 citroen + een beetje extra voor de garnering
  • rasp van 1/2 limoen + een beetje extra voor de garnering
  • sap van 1/2 citroen
  • sap van 1/2 limoen
  • 2 eiwitten

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de gepelde walnoten op een bakplaat en rooster ze 5 minuten in de warme oven. Laat ze afkoelen en hak ze in stukjes.
  • Doe de lange vingers in een diepvrieszakje en sla ze in kleine brokjes met een deegroller.
  • Hou een paar walnotenstukjes achter voor de garnering en hussel de rest door de brokjes lange vinger.
  • Zet vier glaasjes of bakjes klaar en bedek de bodem met een laagje walnotenkruim. Je kunt de helft van het mengsel gebruiken - de rest heb je later nog nodig voor een 2e laagje.
  • Klop de eiwitten stijf en zet apart.
  • Klop de slagroom met de suiker, gemberrasp, citroen- en limoensap & rasp totdat je een stevige slagroom hebt.
  • Roer de eiwitten voorzichtig door het slagroommengsel. Niet te lang, want het moet een luchtig mengsel worden.
  • Doe in ieder glaasje of bakje een laagje citroenmousse op de walnotenkruim.
  • Strooi dan een 2e laagje walnotenkruim over de mousse en breng daarop weer een 2e laag citroenmousse aan.
  • Zet de glaasjes/bakjes in de koelkast en laat 3 à 4 uur opstijven.
  • Garneer je dessert voor het serveren nog met een paar stukjes walnoot en wat citroen en limoenrasp.

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment