Ga terug

Snelle Speltpasta

Voorbereidingstijd10 minuten
Porties: 2
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 150 gram spelt spaghetti
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 6 ansjovis filets
  • 2 grote tenen knoflook of 4 kleintjes
  • 2 volle eetlepels kappertjes
  • 2 volle eetlepels fijngehakte platte peterselie

Voor het broodkruim

  • 1 volkoren boterham
  • 10 gram grof geraspte parmezaanse kaas
  • 1/2 anjovisfilet
  • 1/2 teentje knoflook
  • 10 gram gezouten roomboter in kleine blokjes
  • klein beetje citroenrasp van 1/4 citroen

Instructies

  • Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Kook de speltspaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking (die van mij moet 9 minuten). Bereid tegelijkertijd de rest voor.
  • Maak het broodkruim: Rooster de boterham. Scheur hem in stukken en doe hem in je keukenmachine, samen met de parmezaanse kaas, anjovisfilet en knoflook. Meng alles. Voeg dan de roomboter en citroenrasp toe en 'pulse' alles, totdat je een mooi grof kruim hebt. Zet apart.
  • Hak de knoflook heel fijn en snijd de anjovisfilets en kappertjes in kleine stukjes. Als het goed is liggen deze drie ingrediĆ«nten nu in ongeveer gelijke verhoudingen op je snijplank klaar.
  • Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de knoflook, stukjes ansjovis en kappertjes toe. Bak op laag vuur zo'n minuut of 5, totdat de pasta gekookt is.
  • Giet de pasta af en kieper het bij het mengsel in de koekenpan. Roer alles goed door, zodat de pasta mooi bedekt is met een laagje kruidige olie. Voeg de peterselie toe en roer nogmaals goed. Verdeel de pasta over de borden. Strooi er tot slot een handje van je homemade broodkruim over