Onze Franse keuken

Snelle speltpasta

Pasta | februari 16, 2018 | By

Vandaag heb ik een heel eenvoudig recept met spelt spaghetti voor jullie. Net als de Garnalen met Thaise noedels van afgelopen woensdag, staat ook dit gerecht binnen 10 minuten op tafel.

Voor deze pasta heb je maar een paar ingrediënten nodig. Hij is gebaseerd op een gerecht, dat ik ooit in een Siciliaans restaurantje at. Je bakt wat fijngesneden knoflook, ansjovisfilets en kappertjes in olijfolie. De stukjes anjovis smelten helemaal weg en fungeren dus vooral als smaakmaker. Je voegt de gekookte pasta toe, roert alles goed door elkaar en bestrooid het geheel met peterselie. Homemade broodkruim erover (kost 2 minuten tijd om te maken – dus ja, zelf doen) en smullen maar. 

Spelt pasta is tegenwoordig overal verkrijgbaar en een goed alternatief voor de traditionele variant. Het geeft mij altijd het gevoel dat ik wat gezonder bezig ben. Daar heb ik zo af en toe gewoon even behoefte aan. Uiteraard kan je dit gerecht ook maken met gewone, of volkoren spaghetti.

Oh, op mijn Youtubekanaal heb ik net nog een ander snel recept geplaatst. Een oude bekende – mijn pasta met zelfgemaakte tomatenpesto, tonijn, zwarte olijven en pijnboompitten. Aangevraagd door de winnares van de winactie in december. Benieuwd? Klik dan HIER

Snelle Speltpasta

Voorbereidingstijd10 min
Porties: 2
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediënten

  • 150 gram spelt spaghetti
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 6 ansjovis filets
  • 2 grote tenen knoflook of 4 kleintjes
  • 2 volle eetlepels kappertjes
  • 2 volle eetlepels fijngehakte platte peterselie

Voor het broodkruim

  • 1 volkoren boterham
  • 10 gram grof geraspte parmezaanse kaas
  • 1/2 anjovisfilet
  • 1/2 teentje knoflook
  • 10 gram gezouten roomboter in kleine blokjes
  • klein beetje citroenrasp van 1/4 citroen

Bereiding

  • Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Kook de speltspaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking (die van mij moet 9 minuten). Bereid tegelijkertijd de rest voor.
  • Maak het broodkruim: Rooster de boterham. Scheur hem in stukken en doe hem in je keukenmachine, samen met de parmezaanse kaas, anjovisfilet en knoflook. Meng alles. Voeg dan de roomboter en citroenrasp toe en 'pulse' alles, totdat je een mooi grof kruim hebt. Zet apart.
  • Hak de knoflook heel fijn en snijd de anjovisfilets en kappertjes in kleine stukjes. Als het goed is liggen deze drie ingrediënten nu in ongeveer gelijke verhoudingen op je snijplank klaar.
  • Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de knoflook, stukjes ansjovis en kappertjes toe. Bak op laag vuur zo'n minuut of 5, totdat de pasta gekookt is.
  • Giet de pasta af en kieper het bij het mengsel in de koekenpan. Roer alles goed door, zodat de pasta mooi bedekt is met een laagje kruidige olie. Voeg de peterselie toe en roer nogmaals goed. Verdeel de pasta over de borden. Strooi er tot slot een handje van je homemade broodkruim over

Comments

  1. Leave a Reply

    Wim
    februari 19, 2018

    Lijkt me heerlijk! Wat voor groente kan ik erbij serveren of anders ‘n groene salade?

    • Leave a Reply

      Lisette
      februari 20, 2018

      Hi Wim, deze pasta zou ik juist zo puur mogelijk houden – dat is de charme ervan. Een groene salade erbij is een goed idee. Mocht je nou echt iets toe willen voegen, dan zou ik courgette kiezen. Groetjes uit Frankrijk

Leave a Comment