Ga terug

Pompoenchili met chorizo

Totale tijd30 minuten
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 1 ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • 50 gram ontbijtspek dunne plakjes
  • 1 rode paprika in kleine blokjes
  • 300 gram pompoen geschild en in blokjes
  • 1/2 theelepel komijnpoeder
  • 100 gram chorizoworst
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik kidneybonen 200 gram
  • 1 blik kikkererwten 200 gram
  • 150 ml groentebouillon
  • versgemalen peper en desgewenst wat zout

Voor het serveren

  • gekookte rijst
  • fijngehakte peterselie
  • Griekse yoghurt
  • Tortillachips naturel

Instructies

  • Pel en snipper de ui en snij de bleekselderij in kleine stukjes.
  • Verwarm een beetje olijfolie in een stoofpan en voeg ui en bleekselderij toe. Knijp de knoflook uit boven de pan en roerbak alles op middenhoog vuur een minuut of 3.
  • Snij de plakjes ontbijtspek in kleine stukjes en doe ze in de pan. Bak de spek even 1 minuutje mee.
  • Voeg dan de paprika en pompoenblokjes toe, samen met het komijnpoeder.
  • Snij de chorizoworst in plakjes. Pak vervolgens de helft van de plakjes en snij die in kleine blokjes (ik snij ieder plakje in vieren). Zo heb je de chorizo dus deels in plakjes en deels in kleine stukjes. Doe alle chorizo in de pan en roer alles goed door.
  • Giet de tomatenblokjes en de bouillon in de pan, roer en breng het geheel aan de kook. Draai, zodra het geheel kookt, het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat het 15 minuten pruttelen.
  • Giet de kikkererwten en kidneybonen uit het blik in een vergiet en spoel even af met koud water. Laat goed uitlekken.
  • Haal na een kwartiertje de deksel van de pan en voeg de uitgelekte kikkererwten en kidneybonen toe. Roer alles goed door, draai het vuur hoog en breng het geheel weer aan de kook. Draai het vuur, zodra de chili kookt, weer laag en laat alles (zonder deksel!) nog 10 minuten pruttelen. Proef en breng op smaak met versgemalen peper. Ik voeg zelf geen zout toe, want ik vind het door het spek en de chorizo al zout genoeg, maar dat kan je uiteraard zelf het best beoordelen.

Voor het serveren

  • Verdeel de rijst en chili over de borden. Schep er een volle eetlepel Griekse yoghurt op. Verkruimel er wat tortillachips over en garneer het geheel met een beetje fijngehakte peterselie. Bon appetit!

Notities

Adapted from Ellouisa cooking