Ga terug

Franse kip uit de oven

Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd45 minuten
Totale tijd50 minuten
Porties: 4
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • 1 kip
  • 4 aardappelen
  • 3 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 aubergine
  • 1 theelepel gedroogde salie
  • 1 theelepel gedroogde rozemarijn
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel grof zeezout
  • 1 citroen
  • 2 takjes tijm
  • olijfolie
  • out & versgemalen peper
  • 2 eetlepels honing

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de aardappelen. Snijd in grove blokken en kook even 5 minuten om het 'harde' eraf te halen. Giet ze af en kieper ze in een braadslee.
  • Snijd de tomaten in vieren en de rode ui in grove stukken.
  • Snijd de aubergine in de lengte in drie lagen en die vervolgens in grove blokken.
  • Doe de tomaat, rode ui en aubergine ook in de braadslee.
  • Meng de salie, rozemarijn,tijm basilicum en zeezout in een kommetje en strooi dit mengsel vervolgens over de groente in de braadslee.
  • Leg de kip met zijn ruggengraat naar boven op een werkplank. Knip de kip doormidden door haar met een wildschaar langs de ruggengraat open te knippen. Druk de kip goed plat en leg haar op de aardappelen. Klem de twee takjes tijm tussen de poten. Smeer de kip in met olijfolie en knijp de citroenhelften over de kip uit. Snijd de uitgeknepen helften vervolgens in stukken en doe die bij de groente in de braadslee. Bestrooi de kip royaal met zout en versgemalen peper en besprenkel met honing.
  • Schuif de braadslee in de oven en laat alles 45 minuten garen. Bon appetit!