Ga terug

Pompoenburger

Voorbereidingstijd30 minuten
Porties: 2
Auteur: Onze Franse keuken

Ingrediƫnten

  • - 2 hamburgers
  • - 2 plakken gerookt ontbijtspek
  • - 1 flespompoen butternut
  • - 1 aubergine
  • - 4 sjalotten
  • - 2 plakken oude kaas
  • - 2 eetlepels grove mosterd
  • - 20 gram gezouten roomboter
  • - 2 theelepels geroosterde sesamzaadjes
  • - olijfolie
  • - fijngesneden ijsberg of little gem sla

Instructies

  • - Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • - Snijd de smalle kant van de pompoen (dus waar geen pitten zitten) horizontaal in plakken van 1 cm dik. Je kunt de schil gewoon laten zitten bij dit type pompoen. Je hebt 4 plakken nodig.
  • - Leg ze naast elkaar op een met bakpapier bekleedde bakplaat en doe op iedere plak een klein klontje boter.
  • - Snijd ook van de bovenkant van de aubergine twee horizontale plakken van 1 cm dik en leg ook die op de bakplaat. Sprenkel daar een beetje olijfolie over.
  • - Schuif de bakplaat in de oven en bak de pompoen en aubergine 15 minuten.
  • - Haal uit de oven en laat afkoelen.
  • - Snijd de sjalotten in dunne plakjes.
  • - Verwarm een beetje olijfolie en het restant van de boter in een grote koekenpan en bak daar de plakken spek en uitjes in. Schuif ze daarna aan de kant en voeg de hamburgers toe. Bak de hamburgers en beleg ze aan het einde van de baktijd met een plak kaas. Zet het vuur uit. Jij kunt je nu bezig houden met de burgers bouwen, terwijl de kaas in de tussentijd rustig smelt.
  • - Zet twee borden klaar. Leg op ieder bord een plak pompoen. Besmeer de plakken met de mosterd (dus 1 eetlepel per plak - lijkt veel - maar valt serieus mee in het geheel - trust me).
  • - Leg er een beetje sla op. Bedek met een plak aubergine. Verdeel daar vervolgens gebakken spek en uitjes over.
  • - Schep de hamburger met gesmolten kaas erop. Dek af met de tweede pompoenschijf. Strooi de sesamzaadjes over de bovenkant en serveer. Bon appetit!

Notities

Adapted from Marmiton