Ga terug

Rum-rozijnen cupcakes

Totale tijd20 minuten
Porties: 20
Auteur: Onze Franse keuken

Ingrediënten

  • - 100 gram rozijnen
  • - 3 eetlepels rum
  • - 230 gram gezouten roomboter op kamertemperatuur in blokjes
  • - 230 gram suiker
  • - 230 gram zelfrijzend bakmeel
  • - 1 theelepel bakpoeder
  • - 4 eieren

Voor de siroop (per portie, ik gebruik ongeveer 3 porties siroop in totaal voor bovenstaand aantal cakejes)

  • - 5 eetlepels bruine rum
  • - 2 eetlepels lichtbruine basterdsuiker

Instructies

  • - Wel de rozijnen een paar uur (of liever nog, een nachtje) in de rum. Laat uitlekken.
  • - Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • - Zet een muffinbakplaat klaar en doe papieren vormpjes in de gaatjes.
  • - Meng de roomboter en de suiker goed door elkaar. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Meng tussendoor goed, zodat het geheel mooi luchtig wordt. Voeg dan het bakmeel en bakpoeder toe en meng totdat je een glad beslag hebt. Zet de machine uit en spatel de uitgelekte rozijnen rustig door het beslag.
  • - Schep één volle eetlepel in ieder vormpje. Schuif de bakplaat in de oven en bak de cakejes 20 minuten.
  • - Maak, terwijl de cakejes in de oven staan de siroop. Laat de suiker in de rum oplossen in een steelpannetje op laag vuur. Laat het dan vervolgens nog 5 minuten op laag vuur pruttelen. Haal van het vuur en laat een beetje afkoelen. Herhaal dit proces als je meerdere porties wilt maken. Ik maak zelf 3 porties, maar in het originele recept is het slechts 1 portie. Kies zelf..
  • - Haal de cakejes uit de oven en prik met een spies vijf gaatjes in ieder cakeje. Giet met een lepel een beetje siroop over ieder cakeje (ik hou iets minder dan een eetlepel per keer aan). Laat de cakejes volledig afkoelen en genieten maar....

Notities

Adapted from 500 Cupcakes - Fergal Connolly