- Hak de hazelnoten grof en grill ze even een in droge koekenpan om de smaak op te halen. Zet apart.
- Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en voeg de stukjes pompoen en champignons toe. Bak al roerend een minuut of vier.
- Hak 10 blaadjes salie fijn en voeg toe. (let op: je kunt in plaats daarvan ook twee eetlepels gedroogde salie toevoegen). Hussel alles goed door elkaar. Draai het vuur laag en gaar alles een minuut of 10, terwijl je af en toe roert.
- Maak in de tussentijd de witte wijn-roomsaus: Snipper de ui. Verwarm de resterende eetlepel olijfolie in een sauspannetje en fruit daar de ui in. Knijp de knoflook uit boven de pan en bak nog even een minuutje mee. Giet dan de witte wijn erbij en laat op hoog vuur vrijwel volledig inkoken. Draai dan het vuur laag en giet de kookroom erbij. Laat op laag vuur zo'n 5 minuten pruttelen.
- Doe de pasta in het kokende water en kook volgens de gebruiksaanwijzing (zal een minuut of 3/4 zijn).
- Giet de roomsaus bij het pompoen- en champignons mengsel. Proef, breng royaal op smaak met zout, peper en misschien nog wat extra salie. Let op: de salie mag vrij uitgesproken zijn.
- Giet de pasta af en voeg vervolgens bij de saus. Hussel alles goed door elkaar.
- Verdeel de pasta en de pompoen en champignons over de borden. Garneer met een handje geroosterde hazelnoten. Geef nog even een ferme draai aan de pepermolen boven de borden en serveer. Bon appetit.