Ga terug

Gepofte Knoflooksoep

Porties: 6
Auteur: Onze Franse Keuken

Ingrediƫnten

  • - 2 bollen knoflook
  • - 2 laurierblaadjes
  • - 2 eetlepels olijfolie
  • - 1 ui
  • - 1 wortel
  • - 1 stengel bleekselderij
  • - 2 eetlepels olijfolie
  • - 1 teen knoflook
  • - 200 gram aardappel in kleine blokjes
  • - 100 ml droge witte wijn
  • - 750 ml kippenbouillon
  • - 50 ml kookroom
  • - zout & peper
  • - desgewenst: bieslook voor de garnering.

Instructies

  • - Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • - Snijd de bovenkant van de knoflookbollen, zodat de bovenkantjes van de tenen bloot komen te liggen. Leg iedere bol op een stuk aluminiumfolie en besprenkel met olijfolie. Leg een laurierblaadje naast iedere bol en pak de bollen helemaal in. Zet de aluminiumbollen in de oven en pof ze 45 minuten.
  • - Laat de bollen afkoelen en knijp ze dan uit boven een kom.
  • - Snijd de wortel, ui en selderij in kleine blokjes.
  • - Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een soeppan en bak daarin de ui, wortel en selderij op middenhoog vuur zo'n 6 minuten. Pers dan het teentje (rauwe) knoflook uit boven de pan en bak twee minuten mee.
  • - Giet dan de wijn erbij en vervolgens de kippenbouillon. Voeg ook de gepofte knoflook en aardappelblokjes toe. Voeg royaal zout en peper toe.
  • - Breng het geheel aan de kook. Doe een deksel op de pan en laat alles op laag vuur 35 minuten pruttelen.
  • - Pureer de soep en voeg de room toe. Breng indien nodig verder op smaak met nog wat zout of peper. Let op: je kunt de soep na het toevoegen van de kookroom uiteraard nog wel opnieuw verwarmen, maar hij mag niet meer koken.
  • - Schep de soep in kommen en garneer met een beetje fijngeknipte bieslook. Bon appetit!