Ga terug

Kip met citroen en dragon uit de oven

Totale tijd1 uur
Porties: 4
Auteur: Onze Franse keuken

Ingrediƫnten

  • - 1 kip van 1,25 kg ongeveer
  • - 1 citroen
  • - 3 eetlepels fijngehakte verse dragonblaadjes
  • - 2 tenen knoflook
  • - 10 gram roomboter op kamertemperatuur
  • - 2 eetlepels olijfolie
  • - zeezout & versgemalen peper

Instructies

  • - Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de kip in een passende ovenschaal.
  • - Doe de boter in een kom en rasp de knoflook boven de kom. Voeg 2 eetlepels dragon toe en een snuf zeezout en versgemalen peper. Prak alles goed door elkaar met een vork.
  • - Snijd de citroen doormidden. Snijd 1 helft in dunne plakjes en leg de andere helft even opzij.
  • - Doe de kruidenboter in de holte van de kip samen met de plakjes citroen.
  • - Smeer de buitenkant van de kip in met de olijfolie. Bestrooi royaal met zeezout en peper. Schuif de kip in de oven en braad 45 minuten (niet tussendoor de ovendeur openen).
  • - Haal de kip uit de oven en hou hem boven de schaal omhoog, zodat alle sappen en citroenpartjes eruit komen. Leg de kip op een snijplank, dek af met aluminiumfolie en laat even 15 minuten rusten.
  • - Knijp de resterende citroenhelft uit boven de 'kruidenboterjus' in de ovenschaal en roer alles goed door elkaar. Leg de kip terug in de jus en sprenkel de kruidenjus en citroenpartjes met een lepel over de kip. (Ik hou overigens zelf de schaal altijd schuin en giet de jus in een maatbeker en doe dan pas de kip terug in de schaal - dan giet ik de jus vanuit de maatbeker over de kip - kies je eigen methode).
  • - Bestrooi de kip met de overgebleven dragon en zet hem op tafel. Bon appetit!